Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Cizinci, který má na svědomí tragédii v Čáslavicích, hrozí až šest let za mřížemi

, aktualizováno 9. května 2024, 9:34

Je to přesně týden, co došlo v Čáslavicích na Třebíčsku k tragické dopravní nehodě. Řidič osobního auta v obci srazil babičku, která šla se dvěma vnučkami. Žena na místě zemřela, jedna z dívek, které byly tři roky, podlehla zranění v brněnské nemocnici. Policie nyní zahájila trestní stíhání osmapadesátiletého muže.

Jak dnes uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková, jde o osmapadesátiletého muže, cizince, který dlouhodobě žije na území České republiky. Muž je nyní obviněný z trestného činu usmrcení z nedbalosti. „K jednotlivým krokům, které povedeme v rámci vyšetřování, se až od jeho ukončení nebudeme blíže vyjadřovat. Řidiči v případě prokázání viny může hrozit trest odnětí svobody v trvání až šesti let," dodala policejní mluvčí Dana Čírtková. 

Obec uspořádala sbírku 

Tato tragédie, během níž rodina Fišerova přišla hned o dva členy rodiny, babičku a dceru, otřásla nejen zmíněnou obcí. Její vedení proto spustilo veřejnou sbírku. „Fišerovi zasáhla v nedávné době tragická událost, při níž ztratili dva nejbližší členy rodiny. Potřebnou psychickou pomoc a podporu jistě mají od blízkých členů rodiny, přátel a odborníků. My ostatní jim můžeme v této tíživé životní situaci alespoň přispět finanční podporou, která by jim měla pomoci v této těžké době neřešit finanční starosti. Proto se obec rozhodla uspořádat tuto sbírku," píše obec na svém webu. 

K tragédii došlo během uplynulého čtvrtka v obci Čáslavice na Třebíčsku. Při dopravní nehodě zemřela žena, kterou srazil řidič v osobním autě. Šlo o babičku, která šla se svými dvěma vnučkami, obě děti skončily se zraněním v nemocnici. Jedna z...

Lidé, kteří chtějí pozůstalé rodině pomoci, mohou zaslat peníze na sbírkový účet 6642474379/0800. Sbírka pro Fišerovy potrvá tři měsíce. Vybranou částku jim pak obec předá v plné výši. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš | Zdroj Policie ČR

Štítky úmrtí, tragédie, nehoda, řidič, babička, vnučka, Čáslavice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohumil Miřejovský

Jen šest let vězení ? Když okradeš stát tak dostaneš dvojnásobek, mizerný zákony

Úterý, 14. května 2024, 21:04Odpovědět

Cizinci, který má na svědomí tragédii v Čáslavicích, hrozí až šest let za mřížemi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.