Počasí dnes30 °C, zítra23 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Mohla za to srna? U řidiče, který havaroval, policisté zjistili promile a půl alkoholu. Nebyl jediný, kdo popíjel

Údajná srna na vozovce byla důvodem havárie, ke které došlo v pátek 17. května na Pelhřimovsku. Následná dechová zkouška ukázala u řidiče téměř promile a půl alkoholu. Lidé pod vlivem alkoholu zaměstnávali policii i v dalších okresech.

K havárii mezi Věžnou a Černovicemi došlo v pátek před jednáctou hodinou večerní. „Třiatřicetiletý muž jel ve směru na obec Černovice, kdy uvedl, že mu před vozidlo vběhla srna, kdy na toto reagoval prudkým bržděním, dostal na mokré vozovce smyk, který nezvládl a vyjel mimo komunikaci do lesa, kde došlo ke střetu se stromy,“ popsala komisařka Michaela Lébrová.

Řidič se při nehodě zranil a skončil v pelhřimovské nemocnici. Dechová zkouška u něj vykázala 1,41 promile alkoholu, což potvrdily i opakované dechové zkoušky. Následně mu byla odebraná krev. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz, škoda je téměř padesát tisíc korun.

Noční jízdy opilých řidičů

Pod vlivem alkoholu byla i třiapadesátiletá řidička, kterou zastavila policejní hlídka v sobotu před druhou hodinou v noci v třebíčské ulici M. Majerové. Při dechové zkoušce měla 1,1 promile alkoholu, opakované testy ukázaly ještě vyšší hodnotu. „Žena s naměřenými hodnotami souhlasila a požití alkoholu doznala. Policisté řidičce zakázali další jízdu a na místě jí zadrželi řidičský průkaz,“ uvedla Lébrová.

Téměř dvě promile alkoholu v dechu, přesněji 1,94, pak měl osmačtyřicetiletý řidič, kterého policie zastavila v Havlíčkově Brodě v sobotu po deváté hodině večer.  Také on měl zakázanou další jízdu a bude čelit podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Přes tři promile

Další dvě osoby měly více než dvě a půl promile alkoholu v dechu, ti však neusedli za volant. První z nich byla šestatřicetiletá žena, o které se strážci zákona dozvěděli v pátek po desáté hodině večer. Byla na lavičce v pelhřimovském parku. „Žena nebyla schopna samostatné chůze a orientace,“ podotkla Lébrová s tím, že žena s 2,68 promile skončila na protialkoholní záchytné stanici.

Stejný osud potkal pětatřicetiletého muže, který v sobotu před pátou hodinou odpoledne polehával na zemi u autobusové zastávky ve žďárské ulici Brodská. Budil veřejné pohoršení, nebych schopen samostatné chůze a neorientoval se. Policisté mu naměřili 3,06 promile alkoholu.
 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky alkohol, dechová zkouška, promile, nehoda, zvěř na vozovce, protialkoholní záchytná stanice, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mohla za to srna? U řidiče, který havaroval, policisté zjistili promile a půl alkoholu. Nebyl jediný, kdo popíjel | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.