Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Jihlavský Vodní ráj zahájí letní sezonu 22. června, ceny vstupného zvedat nebude

Jihlavský Vodní ráj zahájí letní sezonu 22. června. Ceny vstupného do venkovní části akvaparku zůstanou stejné jako vloni, řekl mluvčí Služeb města Jihlavy Martin Málek. Zvyšovat vstupné se nechystají například ani v Lukách nad Jihlavou, kde by se mohlo koupaliště otevřít už 1. června.

Vodní ráj - celodenní vstupné do venkovního areálu:
osoba nad 140 cm: 175 Kč
osoba do 140 cm: 110 Kč
senioři (od 65 let): 130 Kč
studenti: 150 Kč
rodina 2 dospělí + 2-3 děti: 530 Kč
rodina 2 dospělí + 1 dítě: 410 Kč

Jihlavský Vodní ráj otevře venkovní bazény o něco později, než bylo obvyklé v dřívějších letech, kvůli přístavbě tří plaveckých drah v kryté části. Ze stejného důvodu budou do 22. června zavřená hřiště na plážový volejbal. Tenisový kurt je už od tohoto týdne přístupný.

Příprava letního areálu je podle mluvčího standardní. „To znamená - vypuštěné bazény se čistí, opravují se obklady, opravuje se dlažba, upravuje zeleň,“ řekl Martin Málek. Kromě toho se například budou měnit vodní čerpadla.

Nové plavecké dráhy ve vnitřní části jihlavského akvaparku budou dlouhé 25 metrů. Sloužit začnou po letních prázdninách. Stavba za 35 milionů korun byla zahájena koncem minulého roku.

V Třešti uvidí podle počasí

V Moravských Budějovicích začnou pracovníci napouštět bazén koupaliště v příštím týdnu. Areál by měl být přístupný nejpozději od 15. června. „Vstupné bude stejné jako před rokem,“ řekla Miroslava Bendová, ředitelka městské příspěvkové organizace Zikos.

Třešťské přírodní koupaliště Malvíny by mohlo být otevřené v polovině příštího měsíce. „V červnu bychom chtěli především otevřít o víkendech. V týdnu uvidíme, podle počasí,“ řekl starosta Vladislav Hynk (KDU-ČSL). Uvedl, že koupaliště už je na sezonu v podstatě připravené, je vybraný provozovatel občerstvení. Letošní ceny vstupného budou podle starosty radní města ještě řešit.

Na městském koupališti v Havlíčkově Brodě přibudou herní prvky pro děti, menší odpočinková zóna s lavičkami i hřiště na pétanque. „Věřím, že zejména v parných dnech, kdy se kapacita koupaliště rychle zaplní, lidé ocení možnost zjištění obsazenosti koupaliště on-line,“ uvedla místostarostka Marie Rothbauerová (ODS).

Zahájení sezony bude záviset na počasí. „Cena vstupného zůstává na havlíčkobrodském koupališti aktuálně stejná jako v předchozích dvou letech,“ doplnila mluvčí města Zuzana Nevoralová.

FOTO: Třebíčská Polanka se mění před očima, vodu v bazénech vystřídaly bagry. Podívejte se na rekonstrukci

Už měsíc se v areálu třebíčského koupaliště Polanka čile pracuje na rekonstrukci. Hned v prvních dnech rekonstrukce vybagrovali pracovníci bazény, zůstal pouze skokanský bazén, který byl v roce 2019 opraven, nově vybetonován, obložen a byly...

Letní koupaliště Polanka v Třebíči zůstane v létě zavřené kvůli rekonstrukci za 170 milionů korun bez DPH. Termín dokončení je 31. květen 2025.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vodniraj.cz

Štítky Vodní ráj, koupaliště, aquapark, vstupné, Malvíny Třešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský Vodní ráj zahájí letní sezonu 22. června, ceny vstupného zvedat nebude | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.