Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Další podvod na Marketplace. Žena z Vysočiny naletěla podvodníkovi a přišla skoro o 100 tisíc

Jihlavští policisté šetří další podvod, který se stal na portálu Marketplace. Žena, která „naletěla“ podvodníkovi, přišla téměř o 100 tisíc korun. A to i přesto, že policie na veřejnost opakovaně apeluje.

Případ prověřují jihlavští policisté od neděle 21. dubna. „Dosud neznámý pachatel zareagoval na portále Marketplace na inzerát, kde žena nabízela k prodeji postelový rošt, který na tomto inzertním portále inzerovala. Po následné komunikaci zaslal údajný kupující odkaz na dopravu dopravní společností, ale tento odkaz byl falešný. Žena to nedokázala rozpoznat a vyplnila požadované údaje, a tím umožnila přístup ke svému bankovnictví a bankovnímu účtu, ze kterého si následně neznámý pachatel odčerpal a zaslal na dosud nezjištěný účet částku nejméně ve výši 85 tisíc korun,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Dodává, že na podobné případy policie často upozorňuje, ale tyto snahy jsou zřejmě marné, protože řada důvěřivých lidí neustále přichází o nemalé peníze.

Citlivé informace 

„Lze říci, že jsou v našem kraji na denním pořádku. Lidé jsou velmi neopatrní a reagují na falešné odkazy a poté bez váhání zadávají do odkazů citlivé informace ke svým bankovním účtům a platebním kartám. Tyto údaje pak pachatel velmi snadno zneužije k odčerpání finančních prostředků. Proto pamatujme: Když něco prodáváme, tak tomu, kdo má o námi nabízenou věc stačí, když bude znát účet, na který poukáže peníze za nabízenou věc,“ dodává Čírtková.

Lidé by proto nikdy neměli nikomu jinému poskytovat údaje ke své platební kartě, stejně jako by nikdy neměli potvrzovat podvodné transakce. „A to ani přes naléhání druhé strany,“ říká Čírtková.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj Policie ČR

Štítky podvod, podvodník, inzerát, marketplace, policie, Jihlava, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miloslav Fafílek

Jo, Jihlava, to je univerzitní město. Tam je to normální, zdá se, že Jihlava střídá Bruntál v inteligenci lidí

Úterý, 23. dubna 2024, 15:48Odpovědět

Další podvod na Marketplace. Žena z Vysočiny naletěla podvodníkovi a přišla skoro o 100 tisíc | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.