Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Na prvního máje se na Vysočině bouralo ve velkém. Ne vždy byli řidiči, kteří havarovali, střízliví

Měsíc květen nezačal vůbec dobře pro několik řidičů na Vysočině. Policie informovala hned o několika nehodách napříč krajem, které se staly prvního května. Ne vždy usedli za volant střízliví řidiči.

Velká havárie se odehrála před sedmou večerní na křižovatce v Havlíčkově Brodě. „Čtyřicetiletý řidič jedoucí s vozidlem Ford od ulice Beckovského odbočoval vlevo, přičemž vjel do křižovatky ve chvíli, kdy po hlavní silnici směrem na Kolín jelo osobní vozidlo Fiat, a došlo ke střetu,“ popsala komisařka Michaela Lébrová.

Ford se po nárazu odrazil a srazil se se Škodou, která projížděla směrem na Jihlavu. Řidič Fordu a řidička Fiatu se při nehodě zranili, skončili v havlíčkobrodské nemocnici. Alkohol při nehodě roli nehrál, škoda je skoro tři sta tisíc korun.

Po šesté hodině večer se bouralo také v Lipňanech u Skryjí na Třebíčsku. „Sedmnáctiletý řidič motocyklu Zontes jel směrem od obce Dukovany, nezvládl zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy řízení, najel na krajnici a následně do silničního příkopu, kde havaroval,“ popsala Lébrová. I tento řidič skončil v nemocnici, dechová zkouška byla negativní.

K další nehodě došlo ve stejnou dobu také u Jiřic na Pelhřimovsku. Tam jel dvaačtyřicetiletý muž ve směru od Speřic, dostal smyk a skončil se svým BMW na poli. Auto potom šlo několikrát přes střechu. Zranil se řidič i jeho spolujedoucí. Jak následně ukázala dechová zkouška, řidič měl 1,25 promile alkoholu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, alkohol, promile, zranění, Havlíčkův Brod, Jiřice, Lipňany u Skryjí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na prvního máje se na Vysočině bouralo ve velkém. Ne vždy byli řidiči, kteří havarovali, střízliví | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.