Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mobilní očkovací tým na Vysočině má zatím naplánovanou práci do poloviny prosince

Zastávky mobilního týmu, který očkuje proti covidu-19 na Vysočině, jsou zatím naplánované do 15. prosince. Tým už zrušil systém dvou zastávek denně, zůstává na jednom místě, aby neztrácel čas přejezdy. Zájem o očkování je velký. Dávku na každém místě dostane až 300 lidí, často cizinců nebo lidí z jiných krajů, dnes řekla Jitka Svatošová, která za Kraj Vysočina očkování organizuje. Pro kraj ho zajišťuje organizace Podané ruce.

Zájem je tak velký, že necháváme tým jeden den jen na jednom místě, protože se nám nedařilo dopoledne doočkovat všechny zájemce a navíc přejet do dalšího místa," řekla Jitka Svatošová. Mobilní tým, který dřív využíval karavan, teď kvůli chladnému počasí hledá zázemí v prostorách, které nabízejí města. Spolupráce s nimi je podle Svatošové výborná.

Oslovení ředitelé nemocnic na Vysočině jsou pro povinné očkování zdravotníků. Souhlasí i hejtman Schrek

Oslovení zástupci nemocnic na Vysočině podporují povinné očkování zdravotníků proti covidu-19. Ředitel Nemocnice Jihlava Lukáš Velev by povinnost očkovat se rozšířil na všechny obyvatele, vychází z praxe, kdy je v jihlavské nemocnici 70 procent...

Na místě jsou vždy dvě skupiny, které mohou současně očkovat, včetně administrativních sil zajišťujících registraci. Zdlouhavější je u cizinců. „Ale stále platí, že je dobře, že se nechávají u nás naočkovat. Už zvládáme i jednoduchou komunikaci v ukrajinštině a maďarštině. Jazyková bariéra není překážkou pro očkování," řekla Svatošová. Očkování bez registrace v kraji podle ní využívají i lidé z jiných krajů. Jezdí lidé z jihomoravského Znojma i jihočeského Tábora.

„Mobilní očkovací tým dnes zajížděl do Jihlavy, konkrétně ke klientům do Alzheimercentra," informoval redakci Drbny lékař z třešťské polikliniky Jiří Rohovský. 

Mobilně a bez povinné registrace se na Vysočině očkuje od konce srpna. „Musím říct, že jsme si mysleli, že půjde o krátkodobější záležitost, hlavně v září, kdy o to (očkování) přestal být zájem," řekla Svatošová. Zájem podle ní znovu zvedla přijatá vládní opatření.

Zdravotníci na Vysočině doposud podali 597 136 dávek vakcíny proti covidu-19. Takzvanou posilující dávku dostalo takřka 27 tisíc lidí. V uplynulém týdnu dostalo očkování 5239 lidí, nejvíc se očkovalo 19. listopadu, kdy vakcínu dostalo přes 1400 lidí. O týden dřív se na Vysočině očkovalo 4860 lidí, vyplývá z údajů ministerstva zdravotnictví.

Absolventi vysokých škol jsou k vakcínám nejkritičtější, proti covidu-19 se ale očkují nejochotněji

Covidový očkovací paradox. Tak by se dalo nazvat zjištění odborníků z Masarykovy univerzity v Brně a Karlovy univerzity v Praze, kteří se v rámci výzkumu Současná česká rodina zaměřili na postoje Čechů k očkování. Jak se ukázalo, lidé s vyšším...

Ve středu potvrdily testy na Vysočině nákazu u 1170 lidí, od začátku pandemie bylo v kraji pozitivních 95 628 případů, 1434 lidí zemřelo. Za uplynulých sedm dní se v kraji s asi 500 tisíci obyvateli nakazilo 1010 lidí na 100 tisíc obyvatel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Kraj Vysočina

Štítky covid, koronavirus, mobilní, tým, Vysočina, Kraj Vysočina, očkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mobilní očkovací tým na Vysočině má zatím naplánovanou práci do poloviny prosince | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.