Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Oslovení ředitelé nemocnic na Vysočině jsou pro povinné očkování zdravotníků. Souhlasí i hejtman Schrek

Oslovení zástupci nemocnic na Vysočině podporují povinné očkování zdravotníků proti covidu-19. Ředitel Nemocnice Jihlava Lukáš Velev by povinnost očkovat se rozšířil na všechny obyvatele, vychází z praxe, kdy je v jihlavské nemocnici 70 procent pacientů s covidem-19 neočkovaných.

Očkování zdravotníků i pracovníků v sociálních službách by mělo být povinné i podle hejtmana Vysočiny Vítězslava Schreka (ODS a STO). „Měli bychom vysvětlit zaměstnancům ve zdravotnických a sociálních zařízeních, že v tuto chvíli nenesou riziko pouze za sebe, ale významnou měrou nesou riziko, které se týká klientů a pacientů. Měli bychom přistoupit k tomu, aby očkování v těchto zařízeních bylo povinné," řekl Vítězslav Schrek.

Jihlavská nemocnice s asi 1600 zaměstnanci má podle Veleva neočkovaných jen asi 100 zaměstnanců. Nepředpokládá, že by případná povinnost očkovat se výrazně změnila situaci v tom, kolik zaměstnanců skončí v karanténě či izolaci.

Vládní rada podpořila návrh, aby se povinně očkovali lidé nad 60 let

Vládní rada pro zdravotní rizika podpořila návrh, aby se povinně očkovali proti covidu-19 lidé ve věku nad 60 let. Před odletem na jednání s premiéry zemí Visegrádské skupiny do Budapešti to novinářům řekl premiér v demisi Andrej Babiš (ANO). Jde...

Nyní má jihlavská nemocnice podle informací Kraje Vysočina, který je jejím zřizovatelem, v karanténě a izolaci 43 zaměstnanců. Stará se o 63 pacientů pozitivně testovaných na covid-19. „V předchozích vlnách jsme měli současně až 130 lidí, teď jsme na necelých 70, ale je to čím dál náročnější, leží tam mladší lidé, jsou tam déle," řekl Lukáš Velev.

Pro povinné očkování zdravotníků je i ředitelka Nemocnice Nové Město na Moravě na Žďársku Věra Palečková. „Ano. Poskytujeme služby nemocným a křehkým pacientům, je na místě maximálně zabezpečit jejich ochranu," řekla Věra Palečková.

V novoměstské nemocnici má podle ní očkování proti covidu-19 okolo 95 procent pracovníků, kterých je 1014, takže by se povinným očkováním nic výrazně nezměnilo. Nyní je v karanténě či izolaci 26 z nich, většinou nelékařský zdravotnický personál.

V nemocnicích Vysočiny je podle informací kraje nyní 217 lidí s covidem-19, před rokem jich bylo okolo 300.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky nemocnice, covid, koronavirus, očkování, Vysočina, Kraj Vysočina, zdravotnický pracovník, Lékárenský komplex Jihlava, Vítězslav Schrek, ODS, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslovení ředitelé nemocnic na Vysočině jsou pro povinné očkování zdravotníků. Souhlasí i hejtman Schrek | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.