Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V jihlavské nemocnici ubylo pacientů s covidem. Sedm z nich je ve vážném stavu

V Nemocnici Jihlava se minulé dny snížil počet pacientů nakažených covidem-19. Leží tam 52 lidí s touto nemocí, sedm je ve vážném stavu. Když byla situace nejhorší, starala se tato krajská nemocnice až o 110 pacientů s covidem. Uvedla to mluvčí nemocnice Monika Zachrlová. Z personálu nemocnice se zatím nemoc covid-19 prokázala u 300 lidí, větší část z nich se už uzdravila. Devětatřicetiletá zdravotní sestra v minulém týdnu zemřela.

Z personálu nemocnice se zatím nemoc covid-19 prokázala u 300 lidí, větší část z nich se už uzdravila. Devětatřicetiletá zdravotní sestra v minulém týdnu zemřela.

Po nerovném boji s nemocí covid-19 zemřela 10. listopadu ve "své" nemocnici zdravotní sestra otropedicko-traumatologického oddělení, uvedla nemocnice ve smutečním oznámení na svém webu.

Na jihlavské nemocnici vlaje černý prapor. Devětatřicetiletá sestřička prohrála boj s koronavirem

Ve středu 18. listopadu proběhne v kapli jihlavského ústředního hřbitova poslední rozloučení s Kateřinou Šestákovou, zdravotní sestřičkou ortopedicko – traumatologického oddělení jihlavské nemocnice. Podle informací z nemocnice bojovala s nemocí...

Podle mluvčí to je mezi personálem jihlavské nemocnice první případ úmrtí kvůli covidu. Nemocnice zaměstnává okolo 1300 lidí, cvidem-19 se nakazilo 300 z nich. Do práce teď kvůli této nemocí nechodí 120 pracovníků nemocnice.

Kvůli zvýšené nemocnosti zdravotnického personálu požádaly z Vysočiny nemocnice v Pelhřimově a Třebíči o pomoc armádu. Do Pelhřimova včera dopoledne přijelo 11 vojáků a do Třebíče 16. Podle informací, které zveřejnil kraj minulý týden ve čtvrtek po jednání krajského krizového štábu, jihlavská nemocnice požadavek na deset vojáků prozatím pozastavila.

Do třebíčské a pelhřimovské nemocnice, stejně jako do Domova pro seniory Mitrov, dnes přijela armáda, aby pomohla se zajištěním obslužné péče v souvislosti s koronavirovou epidemií.

Celkem je teď na Vysočině podle statistik krajské hygienické stanice 8563 nemocných covidem-19. V souvislosti s touto nemocí v kraji od začátku epidemie zemřelo 314 lidí. V úterý se na Vysočině potvrdilo 372 nových případů nemoci, nejvíce nemocných přibylo na Havlíčkobrodsku.

Potvrzené nákazy na Vysočině
Havlíčkobrodsko 4 184
Jihlavsko 5 185
Pelhřimovsko 3 920
Třebíčsko 4 659
Žďársko 5 786
Celkem 23 734​
Počet vyléčených potvrzených případů onemocnění: 14 857
Počet zemřelých potvrzených případů onemocnění: 314

Zdroj: Krajská hygienická stanice Kraje Vysočina, 17.11.2020 18:15

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Jihlava

Štítky nemocnice, koronavirus, covid, pacient, armáda, personální, Jihlava, Vysočina, COVID-19, nemoc, Lékárenský komplex Jihlava, Kraj Vysočina, Krajská hygienická stanice, Třebíč, okres Havlíčkův Brod, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavské nemocnici ubylo pacientů s covidem. Sedm z nich je ve vážném stavu | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.