Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vojáci opět pomáhají. Dnes se zapojili do provozu tří zařízení na Vysočině

, aktualizováno 18. listopadu 2020, 14:29

Do třebíčské a pelhřimovské nemocnice, stejně jako do Domova pro seniory Mitrov, dnes přijela armáda, aby pomohla se zajištěním obslužné péče v souvislosti s koronavirovou epidemií.

Pomoc vojáků si v minulých dnech vyžádala Nemocnice Pelhřimov, kam nastoupí 11 vojáků, Nemocnice Třebíč, kde pomůže 16 vojáků, a vyhověno bylo žádosti Domova pro seniory Mitrov, kam armáda vysílá 15 vojáků. „Domov Mitrov se v posledních dnech dostal do kritické personální situace, ředitel domova eviduje náhlý nárůst počtu pozitivních zaměstnanců v přímé péči i v sociálních službách. Organizace statisticky vykazuje nemocnost u téměř poloviny klíčových pozic,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast zdravotnictví Vladimír Novotný.

Zatímco do dvou krajských nemocnic by, podle dosavadních informací, měli ve středu nastoupit pomáhat vojáci ze základny ve Vyškově, v krajském Domově pro seniory Mitrov budou pomáhat vojáci z letecké základy v Náměšti nad Oslavou. Podle současných pravidel může Armáda pomáhat v konkrétním zařízení až 14 dní.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Twitter.com/obranatweetuje

Štítky armáda, vojáci, pomoc, koronavirus, covid, nemocnice, domov, Třebíč, Pelhřimov, Mitrov, Kraj Vysočina, domov pro seniory, Mitrov (hrad), Nemocnice Třebíč, Nemocnice Pelhřimov, příspěvková organizace, Vladimír Novotný, Vyškov, Náměšť nad Oslavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vojáci opět pomáhají. Dnes se zapojili do provozu tří zařízení na Vysočině | Koronavirus | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.