Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nemocnice v Pelhřimově má nový porodní gauč. Pomůže najít ideální polohu, říká maminka, která ho vyzkoušela jako první

Nastávající maminky, které přijedou rodit do pelhřimovské nemocnice, teď mohou využít novinku. Je jí porodní gauč. Má ergonomický design a je hodně variabilní. Pelhřimovská porodnice má tuto novinku vůbec jako první v rámci celého Kraje Vysočina.

Pelhřimovská nemocnice gauč obdržela jako dar od Nadačního fondu Propolis 33. „Porodní gauč je vybaven ergonomickým designem, který maximalizuje pohodlí žen během porodu, a umožňuje jim tak individuální polohu, což může snížit jejich úroveň stresu a bolesti. Porodní gauč do Nemocnice Pelhřimov přivezla zakladatelka Nadačního fondu Propolis 33 paní Lilia Khousnoutdinová spolu s paní Gabrielou Švadlenkovou, lektorkou Jemného Zrození a dulou a paní Veronikou Štěchovskou, porodní asistentkou, které poskytly personálu přednášku k možnostem využití této inovativní pomůcky," říká k novince mluvčí pelhřimovské nemocnice Alexandra Knapová. 

První maminkou, která moderní gauč v pelhřimovské porodnici vyzkoušela, byla Monika Valešková. „Jsem ráda, že jsem ke svému druhému porodu zvolila pelhřimovskou nemocnici. Porodní gauč byl pro mne velmi milým překvapením, protože jeho nastavitelné možnosti umožňují maminkám najít si ideální polohu pro pohodlný a bezpečný porod,“ sdělila Monika Valešková.

Gauč je hodně variabilní. Rodičky mohou během porodu trávit na gauči více času ve vertikálních polohách, například se o gauč různě opírat, ať v předklonu nebo záklonu, dále mohou klečet, být na čtyřech, nebo ležet. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Pelhřimov | Zdroj Nemocnice Pelhřimov

Štítky porod, porodnice, nemocnice, gauč, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Pelhřimově má nový porodní gauč. Pomůže najít ideální polohu, říká maminka, která ho vyzkoušela jako první | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.