Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nemocnice Pelhřimov částečně povolí návštěvy. Za hospitalizovanými lze jít dva dny v týdnu

Nemocnice Pelhřimov znovu částečně povolí návštěvy. Lidé budou moci přijít za pacienty vždy v neděli a ve středu, novináře informovala mluvčí nemocnice Alexandra Knapová. Nemocnice návštěvy zakázala na začátku ledna kvůli chřipkové epidemii. Obnovené budou s účinností od 27. ledna.

„Návštěvní doba je stanovena pouze na středu a neděli od 15:00 do 17:00. Toto omezení se netýká doprovodu u porodu a pacientů v terminálním stadiu. Návštěvy těchto pacientů jsou možné vždy po dohodě s ošetřujícím lékařem či primářem oddělení. Nemocnice Pelhřimov doporučuje osobám navštěvující hospitalizované pacienty používání ochranných prostředků dýchacích cest, respirátor. Lidé s projevy jakéhokoliv infekčního onemocnění by měli návštěvu odložit na dobu, kdy příznaky zcela odezní," uvedla Alexandra Knapová.

Podle posledních údajů zveřejněných krajskou hygienickou stanicí připadá na Pelhřimovsku na 100 tisíc obyvatel 1290 lidí s akutní respiračním onemocněním. V celé asi půlmilionové Vysočině je při stejném přepočtu nemocných 1616 lidí. Na konci loňského roku jich bylo asi 2500.

Návštěvy kvůli epidemii postupně na přelomu prosince a ledna zakázaly všechny krajské nemocnice. Do Nemocnice Jihlava už návštěvy od minulého týdne mohou. Třebíčská nemocnice je obnovila ve středu, stejně jako v Pelhřimově jsou možné v neděli a ve středu, na stanici šestinedělí navíc i v pátek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky návštěva, chřipka, nemocnice, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Pelhřimov částečně povolí návštěvy. Za hospitalizovanými lze jít dva dny v týdnu | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.