Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Lidé s vbočeným palcem mohou na zákrok k jihlavským ortopedům. Zůstane jen pár jizviček, říká primář Čepera

Lidé, které trápí takzvaný vbočený palec, mohou využít služby jihlavských ortopedů. Ti nově nabízí zákrok, po němž zůstane jen několik drobných jizviček. Ten jihlavská nemocnice provádí jako jediná na Vysočině.

Pacienti, kteří takzvaným vbočeným palcem trpí, mají v důsledku této vady bolesti nohou a také mohou mít problémy s vybíráním obuvi. Jak ve zprávě pro novináře dodává mluvčí jihlavské nemocnice Monika Zachrlová, nejde jen o estetický problém, ale o komplexní postižení nohy s poruchou postavení palce.

Pokud jde o samotný výše zmiňovaný zákrok, ve srovnání s klasickou operační metodou odchází pacient při nekomplikovaném průběhu první pooperační den do domácího ošetřování. „Jedná se o miniinvazivní přístup speciálním instrumentáriem. Pro pacienta znamená nový výkon několik výhod. Po operaci zůstane pouze několik drobných jizviček. Znamená to rychlejší hojení tkání a tím pádem také rychlejší rekonvalescenci. V případě nutnosti korekční osteotomie neboli cílené zlomeniny kosti, a její fixaci v korigovaném postavení, používáme nejmodernější fixační osteosyntetické materiály,“ vyjmenovává primář ortopedického oddělení Ladislav Čepera.

Dodává, že po zákroku by pacient měl nohu fixovat v pooperační botce, kterou si pacient zakoupí v prodejně zdravotnických potřeb.

„Po operaci lze došlapovat na patu či zevní stranu chodidla. Od čtvrtého pooperačního týdne povolujeme zátěž operované končetiny s nášlapem na celu nohu a odložením berlí,“ dodává Ladislav Čepera.

Na nový operační zákrok se mohu pacienti objednávat přes ortopedickou ambulanci. „Zákrok je hrazený pojišťovnou,“ doplňuje mluvčí Zachrlová další důležitou informaci.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Jihlava | Zdroj Nemocnice Jihlava

Štítky vbočený, palec, zákrok, operace, ortopedie, rekonvalescence, nemocnice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé s vbočeným palcem mohou na zákrok k jihlavským ortopedům. Zůstane jen pár jizviček, říká primář Čepera | Zdraví | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.