Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Výstavba vysokoškolských kolejí v Jihlavě může začít, kraj přispěje devadesáti miliony

Krajští zastupitelé na svém úterním zasedání rozhodli o podpoře výstavby vysokoškolských kolejí v Jihlavě dotací ve výši devadesát milionů korun. Stavba má vyjít na více než 269 milionů a být hotová do podzimu 2026.

Koleje budou stát v areálu bývalé nemocnice, který s budovou vysoké školy téměř sousedí. Studenti to tak budou mít na přednášky podstatně blíže než nyní. „Vysoké škole dlouhodobě chybí moderní a funkční vysokoškolské koleje. Navýšení ubytovací kapacity by do budoucna vyřešilo dostupnost studia pro další talentované studenty z celé republiky,“ uvedl hejtman Vítězslav Schrek (ODS + STO).

Nové studentské koleje mají nabídnout kapacitu až dvě stě lůžek, pro studenty bude téměř padesát parkovacích míst. Samotný objekt bude součástí relaxační a odpočinkové zóny pro studenty. Kampus bude mít pět pater, studenti budou bydlet po dvou osobách, ve vyšších patrech budou studovny. Zeleň na stěnách má postupně zcela zakrýt nerezové sítě, budova tak splyne s okolním parkem.

Vysoká škola polytechnická Jihlava je jedinou veřejnou vysokou školou se sídlem v Kraji Vysočina. Díky kolejím posílí své postavení v konkurenci ostatních vysokých škol, zlepší se také image Vysočiny v celorepublikovém měřítku, uzavřela náměstkyně hejtmana Hana Hajnová (Piráti).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se souhlasem Kraje Vysočina

Štítky Vysoká škola polytechnická Jihlava, koleje, studium, dotace, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavba vysokoškolských kolejí v Jihlavě může začít, kraj přispěje devadesáti miliony | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.