Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O stovky dětí rodičů v klíčových profesích se v kraji stará 37 škol. Hejtman požádal o zvýšení věkové hranice na 13 let

Až do odvolání jsou kvůli koronavirové pandemii uzavřeny všechny školy a školky v ČR. Výjimku mají pouze děti rodičů, jejichž profese byly zařazeny mezi klíčové pro fungování státu. Ty mohou chodit do školských zařízení i nadále. Na Vysočině se o stovky těchto dětí stará celkem 37 škol.

Péče je zajišťována pro děti od dvou do deseti let. Žádost hejtmana Kraje Vysočina Vítězslava Schreka o rozšíření věkové hranice až na 13 let, která vycházela z konkrétních požadavků především personálu nemocnic, byla prostřednictvím ústředního krizového štábu postoupena ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy. Na rozhodnutí se čeká.

Podle informací radního Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jana Břížďaly nyní pečuje 37 určených škol v regionu o 475 dětí, před uzavřením škol tato zařízení pečovala zhruba o 170 dětí. Zájem o tuto službu se tak ztrojnásobil. „Z důvodu velkého zájmu o tuto službu byla tento týden v Havlíčkově Brodě otevřena určená MŠ Korálky, neboť kapacita mateřské školy při ZŠ a MŠ Wolkerova byla naplněna. Co se týká situace v Jihlavě, MŠ Mozaika eviduje 40 dětí v péči a přibližně 20 dalších zájemců, kteří  péče využijí, čeká se na podání přihlášky,“ popsal situaci Jan Břížďala.

Vláda na dnešním večerním zasedání schválila vyhlášení nového nouzového stavu kvůli koronavirové pandemii od 27. února na 30 dní do 28. března. Novinářům to sdělil premiér Andrej Babiš (ANO). Poslanecká sněmovna dnes odmítla prodloužit stávající...

Z důvodu zájmu o kapacity určených škol v konkrétní spádové oblasti jsou v seznamu mezi obvyklými poskytovateli péče nově i školy v Libici nad Doubravou, Křižanově, posíleny musely být kapacity v Třebíči, kde jsou připraveni nabídnout volná místa v MŠ DUHA, avšak až po naplnění kapacity mateřské školy v ZŠ a MŠ  Na Kopcích.

„Vedení Kraje Vysočina děkuje všem městům a obcím, která umožnila provoz určených školských zařízení, dále oceňuje práci zaměstnanců těchto škol a zařízení, neboť jejich pomoc v péči o děti rodičů z klíčových složek pomáhá ke zvládnutí pandemie. Speciální  poděkování je adresováno ředitelům a ředitelkám  pokračujících základních škol a nově určených škol mateřských, díky jejich víkendovému pracovnímu nasazení se ve spolupráci s krajským odborem školství, mládeže a sportu podařilo bez přerušení plynule navázat na poskytovanou péči z února,“ dodává za krajský odbor školství, mládeže a sportu Hana Koudelová.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky škola, školka, výuka, koronavirus, Kraj Vysočina, Česko, sport, mateřská škola, Vítězslav Schrek, Ústřední krizový štáb, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Hana Koudelová, MŠ Korálek, Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na K

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O stovky dětí rodičů v klíčových profesích se v kraji stará 37 škol. Hejtman požádal o zvýšení věkové hranice na 13 let | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.