Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do jihlavských škol se vrací polovina žáků. Výuka bude individuální a bez tělocviku

Do půlnoci 18. května se mohli žáci prvního stupně nebo devátých tříd základních škol přihlašovat k opětovnému nastoupení do výuky. Za začne příští pondělí, tedy 25. května. Výuka bude probíhat ve třídách, kde budou skupiny po maximálně 15 žácích. Každý bude mít svou lavici, samozřejmostí budou i roušky a dodržování hygienických opatření.

„Skupiny zůstanou neměnné a žáci budou v lavicích sedět po jednom, aby měli od sebe větší odstup. Roušky se budou muset nosit ve společných prostorách, jako jsou chodby, toalety nebo šatny. Ideální je, aby děti nosily do školy dvě roušky na vystřídání. Výuka bude naplánována individuálně, zrušena bude tělesná výchova,“ upřesnil vedoucí odboru školství, kultury a tělovýchovy Tomáš Koukal.

Děti ve školce budou převážně venku 

Ve stejný den, tedy 25. května, se znovu otevřou i mateřské školy. Nastoupit do nich mohou všechny přihlášené děti, podle vlády se omezení do 15 dětí ve třídě na školky nevztahuje a třídy lze spojovat do větších skupin. Zároveň nemají děti ani pedagogové povinnost nosit při vyučování roušky, povinná je však důkladná hygiena a dezinfekce prostor a vyučovacích pomůcek.

„Do mateřských škol se již přihlásila více než polovina zapsaných dětí. Vedoucí učitelky však mají za povinnost v pondělí 25. května přijmout každé dítě, které přijde a je v dané školce zapsané. Výuka by měla probíhat z větší části venku, na zahradách školek. Ve školách je zajištěno dostatečné množství dezinfekce a dalších prostředků pro každodenní důkladný úklid,“ doplnil Tomáš Koukal.

ANKETA: Školky v kraji se většinou otevřou 25. května. Někam se vrátí až 70 procent dětí

Po více než dvou měsících se dle nařízení vlády příští pondělí otevřou školy, podobně na tom bude i většina mateřských škol. Do některých zařízení v okresních městech Vysočiny se po koronavirové epidemii vrátí až 70 procent dětí.

Trochu změněný režim budou mít v jihlavské Mateřské škole a Speciálním pedagogickém centru Demlova, které mají stravování v jídelně Na stoupách provázané s blízkou střední školou. Aby dětem bylo stravování zajištěno, budou mít děti z této školky dočasný azyl v provozovně Mašinka (Demlova 34a), a to se svojí paní učitelkou, na kterou jsou zvyklí.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky škola, školka, výuka, koronavirus, docházka, rouška, mateřská škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do jihlavských škol se vrací polovina žáků. Výuka bude individuální a bez tělocviku | Vzdělání | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.