Počasí dnes22 °C, zítra18 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Další bezbariérové zastávky, nové asfaltové povrchy. Jihlavská radnice na podzim nezahálí

Během podzimních měsíců v Jihlavě pokračují práce na rekonstrukcí chodníků a komunikací. Třeba v říjnu jihlavská radnice dokončila rekonstrukci Údolní ulice. Nezpevněnou vozovku nahrazuje živičný kryt upnutý do kamenných krajníků. „Součástí rekonstrukce této ulice byla úprava a doplnění odvodnění. Po dlouhých letech se tak obyvatelé této ulice dočkali důstojné komunikace,“ uvedl k akci náměstek primátora pro oblast dopravy Vratislav Výborný.

Ve stejném měsíci se nového asfaltu dočkala také Lipová ulice v úseku mezi křižovatkami s ulicemi Rantířovská a Dlouhá. Součástí této akce bylo i doplnění obrub a rekonstrukce zastávky Rantířovská ve směru do centra. Jedná se tak letos již o sedmou zastávku MHD, která byla bezbariérově upravena.

„Dalšími zastávkami, které letos radnice nechala bezbariérově upravit, jsou zastávky Smrčenská, U Hřbitova, Helenínská, všechny ve směru do centra, zastávka Poliklinika ve směru z centra a Dopravní podnik v obou směrech,“ informuje Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.

V posledních několika dnech radnice začala práce na rekonstrukci dvou úseků místních komunikací v místní části Popice a v listopadu ještě provede kompletní rekonstrukci povrchů v Havlíčkově ulici v úseku mezi křižovatkami s Pražské a Fritzovy ulice.

Předzvěst oprav Brněnského mostu 

Hotová je také úprava křižovatky ulic Na Růžku a Zrzavého, která získala nový asfaltový povrch a upravené přilehlé části chodníků. Na ulici Okružní začaly v říjnu práce na jejím částečném rozšíření na 2+1 jízdní pruh. „Je to předzvěst rekonstrukce Brněnského mostu. Po ulici Okružní bude v době rekonstrukce vedena hlavní objízdná trasa,“ vysvětlil náměstek Vratislav Výborný (o plánované rekonstrukci Brněnského mostu jste vás informovali ZDE).

„V říjnu skončily rekonstrukce tří úseků chodníků v ulici Za Prachárnou. Jednalo o chodníky před domy 7 – 13,  3 – 31 a domem s pečovatelskou službou číslo 43,“ uzavírá Tulis.

Zdroj Magistrát města Jihlavy

Štítky opravy, rekonstrukce, zastávky, povrch, radnice, chodník, Vratislav Výborný, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další bezbariérové zastávky, nové asfaltové povrchy. Jihlavská radnice na podzim nezahálí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.