Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Nová vyhláška: V parku Gustava Mahlera není od dnešního dne možné venčit psy

Od pondělí 15. července nesmí psi do parku Gustava Mahlera. Důvodem je zachování piety místa i větší klid pro návštěvníky, rodiny s dětmi si mohou udělat třeba i piknik. Magistrát radí využívat například nedaleký travnatý pás v Hradební ulici nebo park Jana Masaryka za Kinem Dukla.

Hranice plochy, kam psi nesmí, jsoou v terénu zcela patrné, navíc je doplní upozorňující tabulky. „I nadále platí, že v Jihlavě je na všech veřejných prostranstvích možný pohyb psů pouze na vodítku a s náhubkem. Pro volné pobíhání psů jsou vymezeny pouze lokality pod prádelnou, Kainarova, kde je vybudováno nové psí hřiště, Keťásek, Skalka, hlavní nádraží, Na Kalvárii a velký i malý Heulos,“ dodala Lucie Maxová z magistrátu.

Je podle vás dobře, že do parku Gustava Mahlera nebudou moci psi?

Celkem hlasovalo590 čtenářů

V souladu se snahou i čistou Jihlavu radnice apeluje na pejskaře, aby po svých mazlíčcích uklízeli, po městě je celkem čtrnáct stojanů se sáčky na exkrementy, po zaplacení poplatku si je mohou lidé vyzvednout i na ekonomickém odboru. „Navíc v dohledné době přibydou koše s pytlíky i na hradebním parkánu,“ informoval náměstek primátora Richard Šedivý (ANO).

Město zohlednilo, že nedaleko parku sídli Tyflocentrum, jehož klienti park využívají i s vodicími psy. „Zákaz se nevztahuje na policejní, vodící nebo asistenční psi a neplatí v době kulturních akcí nebo farmářských trhů, které se v parku Gustava Mahlera konají,“ doplnil Šedivý. Podle něj jde o pozitivní vyhlášku směrem k lidem, kteří psa nemají nebo se jich bojí.

ANKETA: V parku Gustava Mahlera v Jihlavě nebude možné venčit psy. Kdo bude mít výjimku?

Jihlavští zastupitelé na svém dnešním zasedání odhlasovali to, že v parku Gustava Mahlera začne o prázdninách platit zákaz vstupu se psy. Výjimku budou mít asistenční a vodicí psi.

Změnu uvítala i opoziční zastupitelka Tereza Kafková (PiFo). „To, že ve městě bude park nebo nějaká plocha bez přístupu psů, je určitě dobré. Těch míst, kde si můžu na trávník lehnout a nemusím se bát tam třeba nechat učit lézt dítě, a tím pádem se nemusím bát exkrementů, třeba bude víc,“ řekla při zasedání zastupitelstva.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jihlava

Štítky park Gustava Mahlera, zákaz, volný pohyb psů, sáčky na exkrementy, čistota, vyhláška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová vyhláška: V parku Gustava Mahlera není od dnešního dne možné venčit psy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.