Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Fenka z jihlavského útulku zaujala řadu čtenářů Drbny. Mohla skončit až v Americe, nakonec bydlí na jihu Čech

Redakce Jihlavské Drbny má od tohoto roku nový seriál, ve kterém ve spolupráci s jihlavským útulkem pomáhá hledat nové páníčky pro psy, případně kočkám a jiným zvířatům. Květnovým pejskem byla roční fenka Luna, která čtenáře velmi zaujala, zájem o ni totiž projevilo hned několik potenciálních majitelů. A nebyli jen z Vysočiny.

Nakonec se z Vysočiny přestěhovala pouze do sousedního Jihočeského kraje. Teoreticky ale mohla skončit i na jiném kontinentu, konkrétně až v Americe. „Luna měla u čtenářů obrovský úspěch. Díky vašemu článku nám volali lidé z Karlových Varů, Přerova. Dokonce byl i zájemce z USA,“ vzpomíná vedoucí útulku Kateřina Škarková na teď již bývalou obyvatelku jihlavského útulku.

Fenka Luna nakonec coby své bydliště změnila nikoliv kontinent, ale pouze kraj. „Nakonec jsme vybrali skvělého zájemce z Českých Budějovic,“ shrnula Škarková.

Našla se v lese u Milíčova 

Roční fenka plemena Cane corso řadu pejskařů zaujala určitě nejen svým vzhledem. Jak o Luně v květnu pověděla Kateřina Škarková, nemá za sebou moc veselou minulost, protože původní majitelé se jí nejspíš „zbavili“. Údajně se našla uvázaná v lese u Milíčova. „Jde o velmi akční fenku, která se velmi ráda mazlí," dodala Škarková.

Tento pes zřejmě nezažil žádnou výchovu, ale při správném vedení si dá říct, a v nové rodině v Českých Budějovicích se bude určitě velmi rychle učit. 

Hledá se páníček pro aktivního Bohouška 

V rámci našeho seriálu Hledáme páníčka je aktuálně „v nabídce" kříženec Bohoušek.  Pro řadu lidí je určitě „známou tváří“, protože Bohoušek je nejoblíbenějším a nejfrekventovanějším psem pro venčení veřejností.

HLEDÁME PÁNÍČKA V.: Akční Bohoušek miluje dlouhé procházky. Venčitelé v útulku ho mají nejraději

Ve spolupráci s jihlavským útulkem, který sídlí v Pístově, přinášíme pravidelný seriál, v němž opuštěná zvířata hledají své nové páníčky. Dnes bude řeč o osmiletém kříženci, který slyší na jméno Bohoušek. Pro řadu lidí je určitě „známou tváří“,...

„Bohouška znají návštěvnici našeho útulku jako nejdéle pobývajícího psa – poprvé tu byl v roce 2018, po vrácení z adopce je tu stabilně od května roku 2019. Zřejmě jde o křížence nějakého teriéra,“ prozradila o něm Škarková. Tento osmiletý pes má rád dlouhé procházky, ujít 10, 20 a klidně i 30 kilometrů pro něj není problém.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Útulek pro opuštěná a nalezená zvířata Městské policie Jihlava

Štítky pes, fena, útulek, majitel, Luna, Jihlava, Vysočina, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fenka z jihlavského útulku zaujala řadu čtenářů Drbny. Mohla skončit až v Americe, nakonec bydlí na jihu Čech | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.