Počasí dnes23 °C, zítra28 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

HLEDÁME PÁNÍČKA V.: Akční Bohoušek miluje dlouhé procházky. Venčitelé v útulku ho mají nejraději

Ve spolupráci s jihlavským útulkem, který sídlí v Pístově, přinášíme pravidelný seriál, v němž opuštěná zvířata hledají své nové páníčky. Dnes bude řeč o osmiletém kříženci, který slyší na jméno Bohoušek. Pro řadu lidí je určitě „známou tváří“, protože Bohoušek je nejoblíbenějším a nejfrekventovanějším psem pro venčení veřejností.

„Bohouška znají návštěvnici našeho útulku jako nejdéle pobývajícího psa – poprvé tu byl v roce 2018, po vrácení z adopce je tu stabilně od května roku 2019. Zřejmě jde o křížence nějakého teriéra,“ prozradila o něm Kateřina Škarková, vedoucí jihlavského útulku.

Tohoto osmiletého pejska podle ní vystihuje slovo „velmi“. Je totiž velmi aktivní, velmi milý k dětem i lidem, má velmi silný lovecký pud. „Miluje hlazení, miluje procházky, miluje házení míčků. Je to všude zdejší suverén, který touží po pozornosti. Pokud se nudí, najde si zábavu sám. V době svého největšího akčního období dokázal zdolat jakýkoli plot. Je tedy nutné pro něj mít zabezpečené místo nebo kotec, odkud opravdu nebude moci utéct,“ upozornila Škarková.

Pro více informací kontaktujte Útulek pro opuštěná a nalezená zvířata Městské policie Jihlava na tel: 721 282 895 nebo osobně na adrese Pístov 60, Jihlava, a to v pracovní dny od 8:00 do 16:00. 

Podmínkou pro adopci také je, že bude jediné zvíře v rodině, je totiž vášnivý lovec a nic živého před ním neobstojí. Je opravdu akční, za den v útulku absolvuje i několik procházek, ujít 10, 20 a klidně i 30 kilometrů pro něj není problém. „Nejlépe mu tedy bude u někoho opravdu aktivního, ať už to bude jeden majitel nebo celá rodina,“ dodává vedoucí útulku.

Bohoušek aktuálně nemá žádný zdravotní problém. Škarková upozorňuje, že vloni mu byly zjištěny a zároveň i odoperovány paraanální nádory, zároveň se vzhledem k diagnóze a věku provedla kastrace. „Tím se předešlo problémům v pozdějším věku,“ ujišťuje Škarková.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Útulek pro opuštěná a nalezená zvířata Městské policie Jihlava

Štítky pes, útulek, majitel, rubrika, Bohoušek, Pístov, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

HLEDÁME PÁNÍČKA V.: Akční Bohoušek miluje dlouhé procházky. Venčitelé v útulku ho mají nejraději | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.