Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Lidem v Jihlavě může od pondělí téct zakalená voda. Případně dojde ke kolísání tlaku

Od pondělí 29. dubna bude v Jihlavě na vodovodech probíhat měrná kampaň. Obyvatelé to pocítí tak, že jim může téct zakalená voda, a v důsledku rozkolísání sítě mohou vznikat poruchy na vodovodních řadech. To se může dít do 3. května.

Je možné, že lidem přechodně poteče zakalená voda, která může být zažloutlá až zahnědlá. Toto zabarvení je způsobeno uvolněním inkrustů (usazenin) železa v litinovém potrubí.

„Po dobu kampaně se budou dělat mimo jiné i hydrantové testy. Občanům se kvůli tomu na jejich odběrných místech mohou objevit zákaly a může docházet ke kolísání tlaku v potrubí. Pokud budou odběratelé ve svých domácnostech pozorovat na studené vodě neměnný silný zákal v podobě žluté až hnědé barvy vody, který bude trvat déle než 24 hodin, tak mohou kontaktovat náš dispečink na telefonu 704 641 500,“ informoval Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy (SMJ).

Obyvatelé Jihlavy v době měrné kampaně mohou vidět na povrchu tryskat vodu. V tom případě jde o odkalování hydrantů. „Informaci, zda se jedná o odkalování, si můžete ověřit na naší mapě pro veřejnost,“ dodává Málek.

Proč se dělá měrná kampaň? 

Cílem této měrné kampaně je podrobně zmapovat chování celé sítě, identifikovat problematická místa jako například nefunkční uzávěry či problémy s tlakem. A také navrhnout řešení na optimalizaci chování celé sítě z hlediska tlakových a průtokových poměrů nebo poruchovosti. 

Informaci o hydrantových testech a odkalování lze sledovat i na mapě pro veřejnost

Ohodnoť článek

Foto Sarah Chai / pexels | Zdroj Služby města Jihlavy

Štítky voda, tlak, zakalení, měrná, kampaň, porucha, test, SMJ, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidem v Jihlavě může od pondělí téct zakalená voda. Případně dojde ke kolísání tlaku | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.