Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Konec sporu jihlavské radnice s obyvateli Hosova. Bruslení na tamním hřišti je oficiálně povoleno

Současné mrazivé počasí, které u nás už několik dní panuje, přímo vybízí k tomu, abychom si šli zabruslit. Zájemcům jsou k dispozici jak umělá kluziště, tak i přírodní vodní plochy. Třeba lidé v Jihlavě – Hosově si užívali zimní radovánky na sportovním hřišti, kde si udělali improvizované kluziště. Ale jen do chvíle, kdy jim bruslení město „zakázalo“.

„O vzniku ledové plochy jsme nic nevěděli, nikdo s městem dopředu o záměru nejednal. Předmětné sportovní hřiště je majetkem statutárního města Jihlavy, které ho rovněž provozuje. Svým stavebně-technickým stavem je určeno převážně pro hraní míčových her v létě,“ sdělil novinářům ve středu 17. ledna mluvčí Jihlavy Radovan Daněk. Město se tak rozhodlo reagovat na četné dotazy novinářů s otázkou, proč radnice „zakázala“ provoz ledového kluziště na hřišti v Hosově, místní části Jihlavy.

Zároveň mluvčí Daněk přišel s „návodem“, jak tuto situaci vyřešit. „Stačí, když se najde osoba, která si hřiště krátkodobě pronajme a převezme zodpovědnost za jeho provoz a město pak bruslení umožní,“ řekl mluvčí Daněk.

Jak informoval server idnes.cz, obyvatelé Hosova si malé kluziště o rozměrech osm krát dvanáct metrů vytvořili svépomocí. Využili k tomu třetinu oploceného tenisového kurtu na návsi.

Bruslení dnes řešili i radní 

Situací se dnes zabývali také radní, kteří měli pravidelné čtvrteční zasedání. S osadním výborem v Hosově zároveň jednal i jihlavský majetkový odbor. Jak dnes po obědě mluvčí Daněk informoval, obě strany se nakonec domluvily, a bruslení na hosovském hřišti tak může dál pokračovat.

„Rada města Jihlavy dnes 18. ledna 2024 schválila smlouvu o pronájmu sportovního hřiště v Hosově, místní části Jihlavy. Hřiště si pronajal jeden z místních obyvatel Ing. Miroslav Meixner na dobu určitou od 19. 1. 2024 do 16. 2. 2024, za účelem užívání sportovního hřiště. Bruslení na místním hřišti tak může pokračovat, pokud ho bude pan Meixner s ostatními obyvateli Hosova k tomuto účelu udržovat a provozovat,“ dodal mluvčí Daněk. Podle nájemní smlouvy, kterou má redakce Drbny k dispozici, byla na uvedenou dobu stanovena výše nájemného na 500 korun bez DPH. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky bruslení, hřiště, dohoda, provoz, radnice, Hosov, Jihlava

Konec sporu jihlavské radnice s obyvateli Hosova. Bruslení na tamním hřišti je oficiálně povoleno | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.