Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Ze zimního stadionu už mnoho nezbývá, suť bude pryč za dva týdny. Připravuje se pažení stavební jámy

Demolice Horáckého zimního stadionu zatím plynule směřuje ke svému dokončení, z původní stavby už skoro nic nezbývá. Poslední zbývající část starého stadionu, ledová plocha, nyní slouží k třídění odpadního materiálu, který by měl být do dvou týdnů odvezen. Na jiném místě staveniště se již připravuje retenční nádrž s pilotami pro pažení stavební jámy.

Demolice zimáku, měsíc po začátku. Zatím jsme všichni spokojeni, máme několik týdnů náskok, říká radní Beke

Klepeme na dřevo. Zatím žádné nepříjemné překvapení nenarušilo doposud hladkou a bezproblémovou demolici Horáckého zimního stadionu. Po více než měsíci od počátku bouracích prací je demolice sportoviště v několikatýdenním náskoku oproti původnímu...

Z původního stadionu, kde Dukla slavila dvanáct mistrovských titulů, zbývá vlastně už jen ledová plocha, která je využívána pro třídění a nakládání materiálu ze staveniště. „Je to překvapivě nejpevnější kus té stavby, jsou tam tři ledové plochy na sobě, v té spodní jsou silnostěnné ocelové trubky. Na těch se nešetřilo, to budou muset bagry okusovat zboku,“ popsal manažer stavby Horácké arény a jihlavský radní David Beke.

Materiál ze stavby by měl být do dvou týdnů odvezen. Za zmínku ještě stojí objekt posilovny na nároží Tolstého a Jiráskovy ulice, tam je odbourán do úrovně stropu sklepa, nyní práce postoupí do suterénu.

Město stížnosti občanů v souvislosti demolicí neřešilo, jen je nyní v konstruktivní komunikaci s jedním objektem v Jiráskově ulici. Výuka na Vysoké škole polytechnické nebyla stavbou dotčena, podle primátora města probíhá pokud možno v učebnách, které jsou směrem od staveniště. „Z reakcí lidí, kteří žijí nebo se pohybují v okolí staveniště je znát spokojenost s dosavadním postupem prací a dopady na okolí. Budeme se snažit, aby tomu tak bylo i nadále," hodnotil Beke už před třemi týdny.

Kromě bouracích prací již začaly i ty stavební. „V části od parku se připravuje retenční nádrž, pod ní se už dělají základové piloty a paží se stavební jáma pro celou arénu,“ přiblížil David Beke. Výsledkem má být díra, do které se začnou dělat základy, piloty a základová deska. Zároveň se bude pracovat na stabilizaci základů stávajícího zimáčku.  

Demolice začala v polovině prázdnin, má být dokončena do konce listopadu. Stále platí, že oproti tomuto harmonogramu se disponuje několikatýdenním náskokem. „To, co teď našetříme, se nám bude v budoucnu určitě hodit, například kvůli nepříznivému počasí,“ uvedl již dříve Beke. 

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek

Štítky demolice, Horácký zimní stadion, stavba, Horácká multifunkční aréna, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze zimního stadionu už mnoho nezbývá, suť bude pryč za dva týdny. Připravuje se pažení stavební jámy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.