Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Demolice zimáku, měsíc po začátku. Zatím jsme všichni spokojeni, máme několik týdnů náskok, říká radní Beke

Klepeme na dřevo. Zatím žádné nepříjemné překvapení nenarušilo doposud hladkou a bezproblémovou demolici Horáckého zimního stadionu. Po více než měsíci od počátku bouracích prací je demolice sportoviště v několikatýdenním náskoku oproti původnímu harmonogramu. Na staveništi se již pohybuje i vrtná souprava, která slouží k zakládání stavby nové arény.

FOTO: Demolice jde podle plánu, za jediný týden je střecha pryč. Průběh bourání je možné sledovat díky webkamerám

Demolice Horáckého zimního stadionu je v plném proudu a zatím jde vše podle plánu. Přesně týden od jejího zahájení je stržena celá střecha a začínají se bourat kovové a zděné prvky, což bude zdlouhavější a hlučnější.

Bourací práce pokračují v rychlém tempu. Největší stroj dostal ke konci srpna kratší rameno, které je silnější a umožňuje lepší manévrovatelnost, uvádí facebooková skupina Horácká aréna. Původní rameno bylo dlouhé 30 metrů, aby dosáhlo všude a nejčastějším nástavcem byly nůžky, které rozstříhaly střechu i většinu horních částí obvodových zdí. Ty ale zatím zůstanou na svém místě, aby chránily Tolstého a Jiráskovu ulici před hlukem a prachem.

Kromě drcení stávajících konstrukcí dochází kontinuálně k třídění, nakládání a odvážení materiálu. „Z reakcí lidí, kteří žijí nebo se pohybují v okolí staveniště je znát spokojenost s dosavadním postupem prací a dopady na okolí. Budeme se snažit, aby tomu tak bylo i nadále," komentuje práce radní David Beke (ODS), pověřený dohledem nad projektem.

I díky tomu, že se zatím nenarazilo na žádný zásadní problém, lze mluvit o tom, že demolice, která má být ukončena na konci listopadu, má oproti původnímu harmonogramu náskok. „Mluvíme asi o dvou až třech týdnech, to nás těší. To, co teď našetříme, se nám bude v budoucnu určitě hodit, například kvůli nepříznivému počasí,“ míní Beke.

Na stavbě je již i jedna vrtná souprava. Ta slouží k zakládání stavby a pažení stavební jámy, budou se dělat průzkumné vrty. Ztvrdlá zemina se pod ledovou plochou nenašla ani před rokem, takže manažer stavby nepředpokládá, že by tomu mělo být nyní jinak. Je ale pravdou, že samotná ledová plocha se ještě demolovat nezačala, doposud funguje jako prostor pro třídění a manipulaci bagrů.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / Horácká aréna

Štítky demolice, Horácký zimní stadion, stavba, Horácká multifunkční aréna, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Demolice zimáku, měsíc po začátku. Zatím jsme všichni spokojeni, máme několik týdnů náskok, říká radní Beke | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.