Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jihlava od července převezme pobočku v Horním Kosově, kterou chtěla Česká pošta původně zavřít

Jihlava od července převezme jednu ze dvou poštovních poboček, které chtěla Česká pošta k tomuto datu ve městě zavřít kvůli úsporným opatřením. V provozu díky tomu zůstane pošta v části Horní Kosov, fungovat bude dál ve stejné budově. Bude to služba Pošta Partner plus, na niž bude radnice podle předpokladu ročně doplácet okolo milionu korun.

„Myslím si, že jsme se s poštou domluvili velmi dobře," řekl primátor Petr Ryška (ODS) na páteční tiskové konferenci. Město bude pobočku v Horním Kosově provozovat, Česká pošta bude zajišťovat její napojení na poštovní služby, včetně dovážení balíků a listovních zásilek. Obyvatel Jihlavy se tak podle jeho názoru restrukturalizace České pošty dotkne z velkých měst nejméně. „Všude je těch poboček uzavřených víc," řekl Ryška.

V padesátitisícové Jihlavě chtěla Česká pošta v polovině roku zrušit dvě pobočky z šesti. Město nejdřív u rušených poboček dohodlo výměnu. Místo pošty u vlakového nádraží v Havlíčkově ulici skončí pobočka v místní části Helenín, která je podstatně méně využívaná. Pro převzetí pošty v části Horní Kosov se radnice rozhodla proto, že jde o jedinou pobočku, jíž se počet transakcí zvyšuje. „Je to rostoucí oblast a bude i do budoucna, plánuje se tam nová výstavba," zdůvodnil primátor.

Pobočka pošty v Horním Kosově zůstane v soukromé budově v ulici S. K. Neumanna za stejných podmínek, jaké měla doposud. Za přepážky, trezor a další inventář zaplatí město České poště 28 tisíc korun. Jde o vybavení, které pošta pořídila skoro za půl milionu korun, byť už před delší dobou, podotkl primátor. Dodal, že Česká pošta pro tuto pobočku uvolnila i zaměstnankyni, o niž stála radnice.

Česká pošta kvůli úsporám sníží počet poboček v Česku k 1. červenci o 300 na 2 900. Na Vysočině se jich podle zveřejněného seznamu uzavře 11.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky ČR, pošta, správa, Jihlava, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlava od července převezme pobočku v Horním Kosově, kterou chtěla Česká pošta původně zavřít | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.