Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Úmrtí dlouholeté sestry z novoměstské nemocnice. Manžela poznala v Koreji, psala básně, aktivní byla i v důchodu

Nemocnice v Novém Městě na Moravě informovala o úmrtí dlouholeté rehabilitační sestry. Rudolfa Vrbecká zemřela v pátek 16. června ve věku nedožitých 99 let.

Rudolfa Vrbecká je rodačkou z Ivanovic na Hané, po škole nastoupila coby sestra na plicní chirurgické klinice v Praze. Když pak do rehabilitačního střediska do Kladrub hledali někoho, kdo má smysl pro pohyb, přihlásila se. Tam započala svou kariéru rehabilitační sestry. „V roce 1952 zamířila do Severní Koreje, kde se seznámila se svým budoucím manželem. Vrátila se zpět do Kladrub, a po svatbě a mateřské dovolené pracovala dva roky jako rehabilitační sestra v Bruntále, poté v Boskovicích. Od roku 1963 byla rehabilitační sestrou v Novém Městě na Moravě, pak se stala vedoucí rehabilitační sestrou a vedoucí okresní rehabilitační sestrou," informuje novoměstská nemocnice na svém facebookovém profilu. 

Dlouholetá zaměstnankyně v roce 1984 odešla do důchodu, ale i poté vypomáhala v nemocnici na vrátnici a v kuchyni. Následně nastoupila na zkrácený úvazek v sanatoriu na Buchtově kopci a občas vypomohla coby záskok na rehabilitačním oddělení novoměstské nemocnice. „S rehabilitačními cvičeními pomáhala i pacientům v domácí léčbě nebo v domě s pečovatelskou službou, kam se posléze sama přestěhovala," dodává mluvčí novoměstské nemocnice Helena Zelená Křížová. 

Rudolfa Vrbecká byla po celý svůj život velmi aktivní, i když ke konci svého života měla problémy se zrakem i sluchem. Luštila křížovky, psala básně, účastnila se soutěží i všemožných aktivit pořádaných domem s pečovatelskou službou.

„Se zesnulou Rudolfou Vrbeckou se rozloučíme v pátek dne 23. června 2023 ve smuteční síni v Novém Městě na Moravě ve 14 hodin," dodává mluvčí Zelená Křížová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Nové Město na Moravě | Zdroj Nemocnice Nové Město na Moravě

Štítky úmrtí, zdravotní, sestra, rehabilitace, Rudolfa Vrbecká, nemocnice, Nové Město na Moravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úmrtí dlouholeté sestry z novoměstské nemocnice. Manžela poznala v Koreji, psala básně, aktivní byla i v důchodu | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.