Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Místo koupaliště pumptrack. Polná otevřela pod zámkem novou adrenalinovou dráhu pro bikery

Polná na Jihlavsku v sobotu odpoledne otevřela novou adrenalinovou dráhu pro bikery. Takzvaný pumptrack s terénními nerovnostmi vznikl úpravou pozemku s rozlohou 1 400 metrů čtverečních v městském rekreačním a sportovním areálu u rybníka Peklo pod zámkem.

Na novém sportovišti s drahami pokrytými asfaltem jezdci na kole místo šlapání používají jako hnací sílu "pumpování", tedy pohyb nahoru a dolů. Na vytvoření pumptracku využila Polná z krajského dotačního programu 1,5 milionu korun, celkové náklady byly 4,25 milionu. „Je to včetně projektové dokumentace, zaměření, vlastní stavební realizace a dalších věcí s tím spojených," uvedl starosta Polné Jindřich Skočdopole (nestraník).

U Pekla dřív pětitisícové město uvažovalo také o stavbě letního koupaliště, protože v rozlehlém rybníku se voda v létě kazí. Na koupaliště byla zpracovaná studie, před třemi lety ale Polná projekt zastavila a zatím se k němu nevrátila. Starosta nyní řekl, že je potřeba brát v potaz finanční situaci města a státu. „Koupaliště by v současných cenách stálo 70 milionů korun," uvedl.

Pumptracky přibyly v posledních letech s podporou kraje na více místech Vysočiny. V Novém Městě na Moravě funguje toto adrenalinové sportoviště s uměle vytvořenými valy a zatáčkami od roku 2018, město ho nechalo postavit na 2 000 metrech čtverečních u stadionu Vysočina Arena.

V krajské Jihlavě je pumptrack dva roky, jeho výstavba v rekreačním areálu Český mlýn tehdy stála 3,5 milionu korun. Vloni dostala krajskou dotaci na pumptrack kromě Polné města Pacov a Moravské Budějovice, tento rok podle krajského webu se žádostí o příspěvek uspěl Žďár nad Sázavou.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdenek Jaroš

Štítky Polná, pumptrack, otevření, dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo koupaliště pumptrack. Polná otevřela pod zámkem novou adrenalinovou dráhu pro bikery | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.