Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Prezident Pavel strávil odpoledne v Jihlavě aktivně, běžel štafetu a vyzkoušel i skateboard

, aktualizováno 25. května 2023, 17:31

Nový český prezident Petr Pavel s manželkou Evou dnes ráno zahájil dvoudenní návštěvu Vysočiny. Ráno strávili v Pelhřimově, kde navštívil ZŠ Komenského. Pak cestovali do Jihlavy, kde stráví zbytek dne. Dopoledne prezidentský pár navštívil krajský úřad, po obědě se přesunul do sportovně-relaxačního areálu Český mlýn. Tam se prezident Pavel věnoval hned několika sportovním aktivitám.

Dopoledne s představiteli kraje 

Ve dvoře krajského úřadu na jeho příjezd čekalo několik desítek lidí, převážně šlo o zaměstnance úřadu. Po vstupu do budovy úřadu manželům Pavlovým příznivci zatleskali.

Tisková mluvčí Petra Pavla Markéta Řeháková 

Po obědě kroky prezidentského páru mířily do areálu Český mlýn. Tam mohla přijít široká veřejnost, toho využily stovky lidí. První prezidentskou návštěvu našeho kraje si nenechala ujít třeba i Andrea Šimečková, do Českého mlýna přišla se dvěma vnoučaty. „Cestu pana prezidenta sleduji od začátku. Moc mu fandím, je to prezident, na kterého můžeme být pyšní. Navíc jim to s paní Evou vždy moc sluší. Jsem ráda, že jsem se s ním mohla dnes dokonce i vyfotit," sdělila redakci Drbny jedna z příznivkyň Petra Pavla.

Po příjezdu do Českého mlýna se Petr Pavel v doprovodu hejtmana Vysočiny Vítězslava Schreka a primátora Jihlavy Petra Ryšky zhruba 15 minut věnoval novinářům. Všichni tři přišli možná překvapivě oblečeni ve sportovním. 

Kraj Vysočina ode dneška do zítra hostí prezidentský pár. Petr Pavel s manželkou Evou svou návštěvu Vysočiny zahájili dnes ráno v Pelhřimově, kde zavítali do základní školy v Komenského ulici. Zbytek dnešního dne stráví v krajské Jihlavě. Nejprve...

„Cílem těchto cest je vždy zmapovat, jaké jsou hlavní problémy daného regionu. Dnešním tématem byla třeba inkluze dětí se zvláštními potřebami do společnosti, dále jsme se dotkli dostavby pátého bloku Dukovan, budoucí vysokorychlostní tratě a také problematiky vybudování hlubinného úložiště," vyjmenoval prezident ČR Petr Pavel. 

V Českém mlýně nechyběla ani první dáma Eva Pavlová 

Po krátké tiskové konferenci se Pavel, Schrek a Ryška přemístili na start štafetového závodu s prvky biatlonu. Prezidentský a krajský tým doplnili jihlavští středoškoláci. Prezident Pavel během svého úseku bojoval s lehkou zdravotní indispozicí, možná i vinou nedostatečného rozcvičení dostal křeč do nohy.

Prezident Pavel, sportovní odpoledne na Českém mlýně

Čtvrtek, 25. května 2023, 16:58

Prezident Pavel, sportovní odpoledne na Českém mlýně
Prezident Pavel, sportovní odpoledne na Českém mlýně

Přesto svůj úsek doběhl a v jeho závěru se postavil ke střelnici, kde byl naopak neomylný. 

To však nebyla jediná sportovní aktivita, které se Petr Pavel dnes věnoval. Během procházky centra spolu s veřejností došel až do skateparku, tam si dokonce krátce vyzkoušel jízdu na skateboardu. „Při pohledu shora to vypadalo skoro jako rovina, ale odtud zespodu je to tedy pořádné převýšení,“ podotkl prezident k jihlavskému skateparku krátké předtím, než vstoupil prkno se čtyřmi kolečky. Na něm lehce zapružil a symbolicky popojel. Poté se s malými i velkými skateboardisty vyfotil. 

„Motorkáři zdraví prezidenta." 

Do Českého mlýna přišlo manžele Pavlovy pozdravit několik stovek lidí. Mezi nimi bylo i několik motorkářů. „Motorkáři zdraví pana prezidenta," zaznělo od skupinky mužů v koženém oblečení během procházky sportovně - relaxačním areálem. 

Program prezidentského páru bude pokračovat i dnes večer. Manželé Pavlovi budou čestnými hosty galavečera udílení záslužných medailí složkám integrovaného záchranného systému. Ten se bude konat v Horáckém divadle. 

Program druhého dne 

V pátek navštíví prezident Jemnici, odkud se přesune do Hrotovic, kde je místní zemědělské družstvo ukázkovým příkladem fungující spolupráce s obcí. „Volba hrotovického družstva měla hned několik důvodů. Ideálně tady využívají odpadní teplo pro vytápění hned několika nejen svých objektů, vyhlášený je jejich odchov sumečků afrických, družstvo navíc příkladně hospodaří s vodou a vlastní technologické know-how bioplynové stanice,“ řekl již dříve hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek. Svoji cestu po Vysočině zakončí prezidentský pár v Kožichovicích na Třebíčsku, kde zavítá na místní farmu. 

Prezidentský pár má již za sebou oficiální návštěvu Moravskoslezského a také Libereckého kraje. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek, Lenka Dvořáková

Štítky prezident, návštěva, Petr Pavel, Eva Pavlová, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Prezident Pavel strávil odpoledne v Jihlavě aktivně, běžel štafetu a vyzkoušel i skateboard | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.