Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na Skalce se jedlo, pilo, hodovalo. Jihlava slavnostně otevřela griloviště pro veřejnost, má vydržet aspoň dvacet let

Grilovací sezóna v Jihlavě je zahájena. Ve středu odpoledne mohli návštěvníci v lokalitě na Skalce poprvé zhlédnout, jak funguje nové veřejné griloviště a jak z něj chutná maso. Zadarmo se podávalo též pivo, květnovou idylku dokreslila i živá hudba.

Přestože bylo středeční odpoledne v Jihlavě docela větrné, kulisy v klidové relaxační zóně na Skalce připomínaly teplý letní podvečer. Grilování k létu neodmyslitelně patří a v Jihlavě lze od 10. května tuto aktivitu provozovat na veřejném grilovišti, které město převzalo do užívání a správy.

Slavnostní otevření grilovací zóny, kterou nechala vybudovat společnost Plzeňský Prazdroj jako producent piva Velkopopovický Kozel, se neslo v uvolněné atmosféře. Desítky, možná stovky návštěvníků měly možnost zdarma ochutnat kuřecí a vepřové maso z dílny kuchaře Davida Valíčka, fronty se tvořily i na pivo.

„Věříme, že zóna poslouží k rozvoji komunitního života v Jihlavě. Že si lidé v pěkném prostředí opečou ty špekáčky, pokud budou mít chuť, a že se tu budou lidé rádi scházet. Tak ať griloviště vzkvétá,“ pronesl na středečním slavnostním otevření náměstek jihlavského primátora Radek Popelka (ANO) krátce předtím než pozvedl půllitr piva, aby si se zástupci pivovaru připili a vzápětí griloviště pokřtili.

Samotné griloviště má velikost asi třicet metrů čtverečních a je vyrobeno z recyklovaného betonu a železa, na místě jsou též koše na tříděný odpad. Griloviště podobného typu mají být dosud v České republice čtyři, životnost se odhaduje na dvacet let.

„Moc se mi tu líbí,“ chválila návštěvnice Mirka Dobešová na místě, „opravdu si dokážu představit, že bych tady s kamarády v létě něco opekla. Jen doufám, že tu budou lidi dodržovat pořádek, byla by škoda, kdybychom takový pěkný kout Jihlavy a snahu jiných znehodnotili,“ dodala závěrem.


 


 


 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dalibor Mašek

Štítky Jihlava, griloviště, Skalka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Skalce se jedlo, pilo, hodovalo. Jihlava slavnostně otevřela griloviště pro veřejnost, má vydržet aspoň dvacet let | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.