Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Lidé v Jihlavě opět mohou využít WC v Radniční restauraci. V centru tak jsou po pauze troje veřejné toalety

Na začátku letošního února jsme naše čtenáře informovali o tom, že v Jihlavě skončila éra legendární Radniční restaurace, jež měla adresu na Masarykově náměstí. S ukončením provozu byly uzavřeny také toalety, které sloužily jako veřejné WC. Ty jsou od včerejška i přes uzavření restaurace opět otevřené. Lidé je mohou v případě potřeby využít každý den od 9 do 17 hodin.

Jak informovala radnice v tiskové zprávě, veřejné záchody jsou kolem centra města 11. dubna celkem tři. „V restauraci Zlatá hvězda fungují již od srpna minulého roku, kdy skončilo veřejné WC pod obchodním domem Prior. Na konci tohoto března radní po domluvě s provozovateli schválili veřejné WC také ve Zverimex BistroBaru na křižovatce Dvořákovy a Žižkovy ulice," informovala Aneta Hrdličková z jihlavského oddělení vnějších vztahů. A nyní se přibližně po měsíční pauze opět otevřely také veřejné toalety ve zmiňované Radniční restauraci. Všechny WC jsou pro veřejnost zdarma.

„O čistotu a pořádek se v bývalé Radniční restauraci budou starat dva pracovníci. Záchody budou také pod dohledem strážníků městské policie, aby se ve zdejších prostorech nikdo neshromažďoval a neničil zde majetek,“ doplnil vedoucí majetkového odboru, který veřejné WC zajišťuje, Petr Štěpán.

Éra Radniční restaurace v Jihlavě skončila. Vyhledávaný podnik se před pár dny definitivně uzavřel

Už na podzim se o tom po Jihlavě šuškalo. Nyní už je to černé na bílém. Krajské město Vysočiny přišlo o další restauraci v centru, konkrétně o Radniční restauraci, která má adresu na jihlavském Masarykově náměstí.

Provozovny, jejichž toalety slouží jako veřejné, dostanou od města finanční příspěvek. „V případě Zlaté hvězdy, tedy provozovny se vstupem z Masarykova nám. 32, platí 85 tisíc korun ročně, Zverimex Bistrobaru bude platit 50 tisíc korun ročně. Předchozímu provozovateli Radniční restaurace město platilo 90 tisíc korun ročně. Nyní město hradí pouze úklid, energie a dohled," dodává Hrdličková. 

Veřejné toalety v Jihlavě jsou otevřeny od 9 do 17 hodin. Povinnost ponechat v bývalé Radniční restauraci veřejné WC je součástí nájemní smlouvy, na níž bylo nedávno vyhlášeno výběrové řízení formou dražby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Město Jihlava

Štítky toalety, WC, veřejné, restaurace, Radniční, Zverimex, Zlatá hvězda, veřejnost, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smazaný uživatel

Pro vozíčkáře a další tělesně postižené chybí veřejné WC s bezbariérovým přístupem, proč z tohoto důvodu nezaplatí město veřejné WC Kavárně Muzeum, která má kromě strategické polohy na horním Masarykově náměstí i dlouhou otevírací dobu, pokrývající všechny večerní hudební akce na náměstí během celého roku?

Úterý, 5. září 2023, 11:59Odpovědět

Lidé v Jihlavě opět mohou využít WC v Radniční restauraci. V centru tak jsou po pauze troje veřejné toalety | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.