Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Už žádné hledání. Na hřbitovech v Jihlavě teď jde snadno najít hrob či urnové místo, kde odpočívají zesnulí

U vstupu na Ústřední hřbitov Jihlava teď lidem nově slouží veká dotyková obrazovka, kde lze najít přesné hrobové či urnové místo, kde odpočívají zesnulí. Místa lze stejně snadno vyhledávat i pomocí aplikace, a to na mobilu, tabletu či obrazovce počítače.

Během procházky po hřbitově lze stačí vzít do ruky mobilní telefon připojený na internet a začít vyhledávat, co potřebujeme. „Dalo by se říct, že je to jednoduchá navigace, kdy pomocí GPS pozice vidíme, kde se aktuálně nacházíme, a zároveň vidíme i vyznačenou hrobku," vysvětluje Jaroslav Škrobák z jihlavského odboru informatiky s tím, že vyhledávat lze na všech jihlavských hřbitovech. 

Vyhledávat lze nejen na zmíněné dotykové obrazovce na ústředním hřbitově, mapová aplikace je dostupná také na tomto odkazu.

Pracovnice správy hřbitova do mapové aplikace průběžně zadávají údaje o nově zemřelých. „Je lepší když lidé za námi přijdou, nebo nám to stačí zatelefonovat, že tam třeba chybí zemřelý. Takže se to tam hned doplní a je to v pořádku," říká Jitka Přibylová, vedoucí správy hřbitova. 

Mapová aplikace je pro uživatele snadno použitelná a intuitivní. Podle Škrobáka se ovládá stejnými gesty jako jakákoliv jiná aplikace na mobilu, funguje zde třeba vyhledávání či přibližování map. Součástí informací o hrobovém místě jsou také fotografie nebo třeba údaj, do kdy je místo zaplaceno. 

V aplikaci lze vyhledávat podle jména, příjmení, roku narození nebo úmrtí, pokud tam je jmen víc. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jihlava | Zdroj Ježkovy oči

Štítky hřbitov, databáze, přehled, aplikace, místo, vyhledávání, úmrtí, hrob, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už žádné hledání. Na hřbitovech v Jihlavě teď jde snadno najít hrob či urnové místo, kde odpočívají zesnulí | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.