Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 24. října 2024  |  Svátek má Nina
Bez reklam

V Jihlavě se bude opět debatovat o Skalce. Tématem bude parkování či propojení ulic

V pondělí 17. října od 17 hodin proběhne v Jihlavě setkání radnice s občany na téma úprav okolí Koželužského potoka. Veřejná diskuze navazuje na předchozí besedu zástupců města Jihlavy s veřejností, která se uskutečnila letos v květnu. Město upravilo své záměry a chce s nimi znovu seznámit obyvatele. Diskutovat se znovu bude v jídelně Základní školy Seifertova.

Z velkolepých plánů město značně slevilo. Už při minulé diskuzi se občané ujistili, že některými obávané odtrubnění Koželužského potoka není aktuální. Radnice se chce věnovat úpravám hřišť,  komunikací a budování chodníků. Podél Koželužského potoka se v poslední době dokončují dva projekty. Ve středu 12. října bylo otevřené nové workoutové hřiště - více zde. Mezi studánkou a pístovskými garážemi je těsně před asfaltováním cca 330 metrů nové cyklostezky.

Prezentace aktuálních záměrů radnice je už několik týdnů k dispozici na webu města, obyvatelé se tak s ní mohou ještě před setkáním seznámit. „Máme zájem, aby setkání s občany bylo konstruktivní, abychom se bavili o reálných možnostech v tomto území. Proto jsme dali studii k dispozici veřejnosti k seznámení a budeme rádi i za dotazy a podněty předem, abychom s nimi mohli pracovat a poskytnout veřejnosti potřebné informace,“ řekl k přípravě setkání náměstek primátora pro územní plánování Vratislav Výborný.

ČTĚTE TAKÉ: Město Jihlava plánuje upravit okolí Skalky, chybí tam chodníky

Na minulé diskuzi vzbudilo hodně emocí propojení ulic Telečská a Seifertova, případně U Hřbitova. Více o předchozí diskuzi čtěte zde. Nyní radnice přichází s „ústupovým“ řešením, kdy ulice jsou spojeny nejkratší možnou propojkou. Při přejezdu z Telečské na Seifertovu bude nutné dávat dvakrát přednost. Ulice tedy budou spojeny, ale o převedení dopravy z jedné ulice do druhé asi nemůže být řeč.

Všechny ulice v lokalitě, které jsou nyní s povrchem z dlažebních kostek, chce radnice vyasfaltovat. Konkrétně jde o ulice Telečská, Wolkerova, Seifertova a U Hřbitova. Na změnu povrchu má být konečně připraven i prostor pístovských garáží. A za výškovými domy v Telečské ulici by mělo vzniknout nové parkoviště pro 65 aut.

Radnice by pak chtěla řešit i úpravu bývalého bazénu, zatím ale neví jak. Všechny další navržené úpravy se pak týkají už jenom chodníků. Zpevnění by se měla dočkat celá trasa podél Koželužského potoka od ulice Telečské v prostoru garáží, kolem studánky přes ulici U Koželuhu až na Fibichovu ulici. Napojena na chodníky by konečně měla být i ulice U Větrníku.

Foto www.jihlava.cz

Štítky Jihlava, potok, radnice, chodník, Vratislav Výborný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jihlavě se bude opět debatovat o Skalce. Tématem bude parkování či propojení ulic | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.