Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Komplikovaná havárie na vodovodním řadu ochromila ulici Evžena Rošického, pro občany byla přistavena cisterna

Už od čtvrtečního odpoledne zaměstnává pracovníky Služeb města Jihlavy rozsáhlá a komplikovaná havárie vodovodního řadu na ulici Evžena Rošického. I přes veškerou snahu se zatím nepodařilo situaci vyřešit, bylo tedy nutné pro obyvatelstvo přistavit cisternu.

Pracovníci Služeb města Jihlavy již našli přibližné místo rozsáhlé havárie, ale za několik hodin bagrování a výkopových prací se přesné inkriminované místo nepodařilo najít. „Elektrikáři museli dokonce dneska ve večer odpojit sloup veřejného osvětlení, protože hrozil jeho pád na přilehlou budovu,“ informoval mluvčí SMJ Martin Málek. Následně byl přivolaný autojeřáb, aby ho zcela odstranil.

Hledání havárie a odkrývání zeminy vodařům také stěžují datové kabely, ty jsou bohužel položené souběžně nad vodovodním řadem. „Z důvodů těchto komplikací a havárie, která se neustále rozšiřuje, jsme nuceni odstavit na víkend pro veřejnost i bazén Evžena Rošického,“ doplnil Málek. 

Pokud se havárii podaří najít, tak by ji měli vodohospodáři odstranit v neděli 13. února v odpoledních až večerních hodinách. Divize vodovodů a kanalizací také přistavila cisterny pro obyvatelstvo. Mobilní cisternový vůz se musel napojit na bazén E. Rošického a přečerpávat vodu do objektu, aby nedošlo k jeho odstavení již dnes v pátek. Pokud bude v noci mrznout, tak cisterny budou přistavené pouze přes den.

Ohodnoť článek

Foto David Zouhar | Zdroj Služby města Jihlavy

Štítky havárie, vodovod, Jihlava, voda, cisterna, Služby města Jihlavy, Evžen Rošický, Martin Málek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komplikovaná havárie na vodovodním řadu ochromila ulici Evžena Rošického, pro občany byla přistavena cisterna | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.