Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Doba přízemních mrazíků je tady. V pátek a sobotu na Vysočině padlo osm rekordů

Z posledních tří nocí zahrádkáři na Vysočině, kteří ještě nemají zazimováno, asi neměli moc velkou radost. Podle předpovědi meteorologů, která se nakonec naplnila, se teploty dostaly pod bod mrazu. Na několika místech našeho kraje dokonce padly teplotní rekordy.

Podle dostupných informací z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) byla chladnější noc v sobotu 9. října. V pátek 8. října padl teplotní rekord na dvou stanicích, a to Hubenov a Libice nad Doubravou, kde se rtuť teploměru zastavila na minus 1,4 stupňů Celsia.

„Uplynulá sobota byla na Vysočině ve znamení hned šesti teplotních rekordů," sdělila dnes ráno Gražyna Knozová z ČHMÚ. Nejvíc mrazivo bylo konkrétně na stanici Jihlava - Hruškové Dvory, Přibyslav - Hřiště, Libice nad Doubravou, Košetice, Černovice a Dukovany. Nejchladněji bylo na stanici Jihlava - Hruškové Dvory, tam se rtuť teploměru zastavila na minus 3,8 stupně Celsia. 

„V neděli 11. října jsme teplotní rekordy nezaznamenali," dodává Knozová. 

Ohodnoť článek

Foto photos_by_ginny / pexels

Štítky počasí, mráz, teplota, rekord, Vysočina, Kraj Vysočina, Český hydrometeorologický ústav, Libice nad Doubravou, Jihlava, Hruškové Dvory, Hubenov, Černovice, Přibyslav, Košetice, Dukovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Doba přízemních mrazíků je tady. V pátek a sobotu na Vysočině padlo osm rekordů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.