Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nejnovější přírůstek v jihlavské zoo, v sobotu se narodila tapíří samička

Poslední tři měsíce byly pro jihlavskou zoo nadmíru úspěšné, minimálně co se narozených mláďat týká. Za toto období spatřili světla světa malí lemurové nebo karakalové, naposledy přišla radostná zpráva od tapírů.

V sobotu 24. července se v brzkých ranních hodinách narodilo mládě tapíra jihoamerického (Tapirus terrestris). Jeho rodiči jsou samice Vanesa narozená v naší zoo v roce 2002 a samec Venoušek narozený v roce 2003 v Zoo Norimberk. Společnost mláděti ve výběhu dělá ještě jeho babička, matka Vanesy, samice Šarlota, narozená v roce 1995 v Zoo Wroclav.

Jak posléze chovatelé zjistili pozorováním mláděte, jde o samici a zdá se být v  pořádku. Dokonce se hned druhý den přišlo podívat i na komentované krmení za doprovodu svojí mámy. „Jde už o osmé narozené mládě v Zoo Jihlava a doufáme, že bude i osmým úspěšným odchovem tapíra v naší zoo,“ říká Martin Maláč, tiskový mluvčí jihlavské zoo.

Z dalších mláďat se v Zoo Jihlava narodila dvojčata vari červeným. Jde o větší druh lemurů, které se navíc v Jihlavě podařilo rozmnožit po delší přestávce. V květnu se ke dvěma březnovým mláďatům narodil ještě třetí lemur kata. V půlce června pak přišla na svět i trojčata karakalů. Pěkně živo je i ve výběhu plameňáků růžových, kterým se letos vylíhlo v průběhu května a června deset mláďat.

Maláč však připomíná i další úspěšné odchovy. „Nejvíce druhů i kusů mláďat však nalezneme mezi drobnými zvířaty, jakými jsou v naší zoo zejména plazi. V zázemí tropického pavilonu se to tak hemží ještěrkami pavími i mnoha vzácnějšími druhy ještěrů. Těmi jsou třeba scinkové šalomounští, scinkové tanimbarští a vzácný varan modrý, kterého naši chovatelé rozmnožili v Jihlavě vůbec poprvé.“

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Jihlava | Zdroj Zoo Jihlava

Štítky Zoo Jihlava, tapír, mládě, narození, Zoologická zahrada Jihlava, Norimberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejnovější přírůstek v jihlavské zoo, v sobotu se narodila tapíří samička | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.