Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Připravte grily. Na neděli meteorologoé slibují modrou oblohu a až 25 stupňů

Už během následujícího víkendu začne počasí o víkendu ovlivňovat teplé jižní proudění. Můžeme se proto těšit na příjemné teploty, které se v neděli dostanou dokonce až na 25 stupňů.

Závěr pracovního týdne bude ale ještě ve znamení četných srážek, kdy na horách bude sněžit nebo padat déšť se sněhem. „V neděli bychom se ale měli dočkat teplot kolem letních 25 °C,“ řekla Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Dnes bude podle meteorologů polojasná obloha a ojediněle čekejme přeháňky, a to hlavně během odpoledne. Teploty ale budou příjemné – mezi 10 až 14 °C.

V pátek také nezapomeňte deštník, bude totiž zataženo až oblačno a na většině území bude pršet. Teploty přes den se dostanou na 9 až 13°C.

„Charakter počasí se změní o víkendu, kdy do Česka začne proudit teplý vzduch od jihozápadu, postupně od jihu, a to kolem tlakové výše, která bude postupovat z alpských oblastí do Evropy východní a zaručovat nám tak bude slunečné počasí,” dodává Honsová předpověď na další příjemnější dny.

Ve středu přijde ochlazení 

Zlom v počasí nás čeká už v sobotu, kdy se můžeme těšit na polojasnou až skoro jasnou oblohu. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 °C.

Ještě mnohem příjemněji bude v neděli, kdy bude obloha převážně polojasná až skoro jasná. Rtuť teploměru se v odpoledních hodinách zastaví na 21 až 25 °C.

Dalo by se říct až letní počasí bude pokračovat i v pondělí, kdy by také měla být minimální oblačnost. Teploty se ve svých maximech dostanou na letní hodnoty – mezi 24 až 28 °C. Stejné hodnoty meteorologové slibují také na úterý, počítat ale musíme s přeháňkami. Středa pak přinese opět ochlazení, kdy se teploty během odpoledne dostanou jen na 10 až 14 °C.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj novinky.cz

Štítky počasí, víkend, sobota, neděle, teplota, meteorlogové, Dagmar Honsová, Česko, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Připravte grily. Na neděli meteorologoé slibují modrou oblohu a až 25 stupňů | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.