Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Jihlavské Velikonoční putování přilákalo skoro dva tisíce lidí. Soutěži se nevyhnula krádež

Do 30. dubna probíhá v krajské Jihlavě tematicky laděná soutěž s názvem Velikonoční putování. Je určena hlavně rodinám s dětmi, zájemci se jí mohou zúčastnit do konce dubna. A ukázalo se, že je o ni velký zájem.

„Celkem byly vytištěny dva tisíce kartiček, z nichž se rozdalo zhruba 1 700, plus někteří účastníci si vytiskli kartičku svépomocí z webu Jihlavy, takže se nebojíme říct, že se putování zúčastnilo zatím na 1 800 lidí,“ pověděl na dotaz redakce Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice. 

Dodal, že z původního množství 500 kartiček se jich muselo 1500 dotisknout. „Stejně tak se několikrát na městském informačním centru (MIC) musely doplnit odměny – bublifuky,“ říká mluvčí města.

Princip soutěže je jednoduchý. Po celé Jihlavě čeká na účastníky celkem deset stanovišť. Na každém místě bude k vidění nejen velikonoční výzdoba, ale i soutěžní úkol, jenž je třeba splnit a zaznamenat do zmíněné kartičky. Vyplněnou kartičku je třeba donést zpět na MIC.

Už ve čtvrtek 1. dubna v Jihlavě startuje soutěž nazvaná Velikonoční putování, je určena hlavně rodičům s dětmi. Všichni zájemci si mohou od stejného data na městském informačním centru (MIC) vyzvednout soutěžní kartičky a po absolvování...

A hlavně kvůli barevné jarní výzdobě se lidem jednotlivá stanoviště moc líbí. „Ohlasy na akci jsou jenom pozitivní, neustále dostáváme zpětnou vazbu od dobrovolníků, kteří se podíleli na výzdobě. Posílají informace o množství dětí a rodičů, kteří přichází na stanoviště, sem tam obdržíme i fotografie. Výzdoba se objevuje na Facebooku v různých jihlavských skupinách, lidé fotí a sdílí. Některá stanoviště si pamatují ještě z Vánočního putování. Tam kde byl vloni čert, je nyní zajíc,“ dodává s úsměvem Radovan Daněk.

Jak už to ale mezi lidmi bývá, najde se i několik nenechavců, kteří jarní výzdobu záměrně ničí nebo ukradnou. Daněk vzpomíná na letošní Velikonoce. „Konkrétně mohu jmenovat DDM Jihlava, kde byla během pár dní od spuštění akce rozkradena téměř polovina výzdoby na plotě. Naštěstí je to jediná negativní zpráva, kterou jsme obdrželi.“

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy, Citypark Jihlava

Štítky Velikonoční putování, jaro, Velikonoce, Jihlava, soutěž, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavské Velikonoční putování přilákalo skoro dva tisíce lidí. Soutěži se nevyhnula krádež | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.