Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihlavský magistrát se začíná vracet do normálu. Testování neodhalilo žádný nový případ

Onemocnění covid-19 v posledních dvou týdnech pořádně zkomplikovalo situaci na jihlavském magistrátu. Kvůli úředníkům, co byli v karanténě, byla zcela uzavřena matrika i pobočka Czech Pointu, částečně omezený byl i odbor dopravy. Tento týden to už vypadá, že se situace výrazně lepší.

Od dnešního dne totiž opět funguje matrika i Czech Point, v týdnu se očekává i plné zprovoznění odboru dopravy. Konkrétně v úterý 16. února se mají do práce vrátit i pracovníci v karanténě z odboru dopravy. „Ve středu 17. února už bychom chtěli spustit i provoz na registru vozidel,“ uvedl tajemník úřadu Evžen Zámek a doplnil: „Až klesne celková nemocnost a počet pracovníků v karanténě, počítáme i s návratem běžných úředních hodin v pondělí a ve středu.“

V tomto týdnu ještě zůstanou úřední hodiny stále ve zkráceném režimu, a to v pondělí od 8:00 do 14:00 a ve středu od 11:00 do 17:00. „Vstup do hlavních budov radnice na Masarykově náměstí je umožněn stále pouze vchodem z ulice Hluboká,“ připomíná Radovan Daněk, mluvčí jihlavské radnice.

Magistrát ve spolupráci s hasiči a krajskými hygieniky otestoval v uplynulých dvou týdnech 376 svých pracovníků. Odhaleno bylo 8 nových nakažených, z toho dva infekčnější britskou mutací koronaviru.

Desítky lidí kvůli tomu musely do karantény. Během jarních prázdnin tak muselo být kvůli nemoci doma asi pět desítek pracovníků města, kteří by se jinak mohli za normální situace věnovat klientům úřadu. Poslední testování tento týden už však neodhalilo žádný nový případ,“ přidává Daněk dobrou informaci na závěr.

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky magistrát, radnice, koronavirus, covid, matrika, Czech POINT, provoz, karanténa, jarní prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský magistrát se začíná vracet do normálu. Testování neodhalilo žádný nový případ | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.