Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Odstávka kryté části Vodního ráje po 18 letech nebude. Provozovatelé považují sezonu za nevydařenou

Tato zpráva asi potěší všechny, kteří rádi chodí na bazén. Krytá část Vodního ráje nebude mít v září pravidelnou technologickou odstávku. Aquapark byl kvůli koronavirové pandemii neplánovaně uzavřený na jaře, a to od 13. března do 29. května, kdy byl vládou vyhlášený nouzový stav.

„Během této nucené přestávky byly provedené veškeré údržbářské a opravářské práce, které nelze dělat za provozu,“ vysvětluje Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy, které Vodní ráj provozují.

Vodní ráj Jihlava je svou kapacitou 2400 míst ve venkovní a 240 míst v kryté části areálu již 18 sezónu největším aquaparkem na Vysočině a jediným aquaparkem na dálnici D1.

Každý rok projde jeho branami v průměru 200 tisíc návštěvníků. Provozovatelem jsou Služby města Jihlavy.

Provoz venkovní části aquaparku se již blíží ke svému konci. Letošní 20. sezóna byla zahájena 13. června a ukončena by měla být 6. září, samozřejmě v závislosti na počasí.  

„Za dobu od 13. června do 26. srpna navštívilo venkovní část Vodního ráj celkem 28 891 osob. Rekordním dnem bylo úterý 28. července, kdy se přišlo vykoupat za den 2 208 lidí. Návštěvnost v loňském roce byla 37 409 osob. Rekordním dnem byla neděle 30. června 2019, kdy se přišlo vykoupat 2 324 lidí. Návštěvnost přes dva tisíce lidí během celého letošního léta byla pouze jednou,“ vyčíslil Málek.

18 dní bylo úplně zavřeno 

Letošní sezona, která zatím trvá 75 dní, mělo jihlavské koupaliště 18 dní úplně zavřeno. „Oproti loňskému létu na Vodním ráji máme nyní pokles o 8 518 návštěvníků. Proto nemůžeme být spokojeni a letní sezónu považujeme za nevydařenou,“ povzdechl si mluvčí Málek.

Vodní ráj Jihlava je svou kapacitou 2400 míst ve venkovní a 240 míst v kryté části areálu již 18 sezónu největším aquaparkem na Vysočině a jediným aquaparkem na dálnici D1. Sportovně-relaxační areál je otevřen celoročně a kromě několika bazénů a řady vodních atrakcí nabízí i sportovní a wellness služby. Každý rok projde jeho branami v průměru 200 000 návštěvníků. Provozovatelem jsou Služby města Jihlavy.

Ohodnoť článek

Foto vodniraj.cz

Štítky Vodní ráj, odstávka, údržba, sezona, Jihlava, aquapark, Martin Málek, Kraj Vysočina, Dálnice D1, léto

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odstávka kryté části Vodního ráje po 18 letech nebude. Provozovatelé považují sezonu za nevydařenou | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.