Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Žďárská pouť nebude kvůli koronavirovým opatřením ani v náhradním termínu, rozhodlo město

Ve Žďáru nad Sázavou se letos pouť neuskuteční ani v náhradním zářijovém termínu. Rada města o tom rozhodla na základě vývoje vládních opatření proti šíření nemoci covid-19, která se týkají veřejných akcí. Pouť se stovkou atrakcí a dvěma stovkami prodejních stánků se řadí mezi největší v zemi. Původně se měla konat v květnu.

Podle radnice není možné na pouti zajistit to, aby bylo ve stejný čas na stejném místě nejvýše 1000 návštěvníků. „U akce, jako je pouť, a zejména ta žďárská, které se účastní tisíce lidí z celé republiky, není možné dodržet sektorové uspořádání s maximálním množstvím 1000 lidí," uvedla místostarostka Ludmila Řezníčková (ANO) ve zprávě. Podle ní by také bylo nutné zajistit v těchto sektorech toalety a dezinfekci.

Ždárská pouť se tradičně koná na svátek svatého Jana Nepomuckého, který podle liturgického kalendáře připadá na 16. květen. Zkraje dubna, kdy byl v Česku kvůli šíření koronaviru nouzový stav, se žďárští radní dohodli na tom, že by akce s pouťovými atrakcemi mohla být u zimního stadionu od 18. do 20. září.

Bez pouti byl letos například i Nížkov u Žďáru nad Sázavou, který ji měl slavit 26. dubna. V červnu už se poutě na Vysočině zase konaly, mimo jiné v Přibyslavi. Koncem tohoto týdne se tradiční svatoanenská pouť uskuteční v poutním areálu u Pohledu na Havlíčkobrodsku. Poslední červencovou neděli bude pouť také v Modletíně na Havlíčkobrodsku, kde je rovněž kostel svaté Anny. Tuto akci pořádá spolek Benediktus, který v Modletíně vytváří zázemí pro lidi s mentálním postižením.

Foto zdarskypruvodce.cz | Zdroj ČTK

Štítky zábava, pouť, koronavirus, Žďár nad Sázavou, Ludmila Řezníčková, Jan Nepomucký, okres Havlíčkův Brod, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žďárská pouť nebude kvůli koronavirovým opatřením ani v náhradním termínu, rozhodlo město | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.