Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihlaváci, bydlíte v okolí zimního stadionu? Pak přijďte debatovat o Horácké aréně

Již tento pátek od 17:00 se bude ve VIP salonku G v prostorách CZ Loko arény projednávat výstavba nové Horácké multifunkční arény. Zváni jsou především obyvatelé ulic Tyršova, Tolstého, Jiráskova a Jana Masaryka, stejně jako firmy z okolí.

„Žádoucí je také účast lidí ze sportovního a kulturního prostředí v Jihlavě a organizátorů sportu a kultury ve městě, kterým bude nová aréna nejvíc sloužit,“ dodává mluvčí jihlavské radnice Radovan Daněk.

Jak jsme vás před několika dny informovali, chystaná víceúčelová aréna v Jihlavě bude červeným probarvením fasády připomínat ježka, jehož má město ve svém znaku. Na její střeše je navržený běžecký ovál.

Kromě extraligy hokeje a dalších sportovních utkání bude v nové budově možné pořádat koncerty nebo výstavy. Vyplývá to z dopracované studie, kterou nedávno novinářům představil architekt Ondřej Chybík z architektonického studia Chybík+Krištof.

GALERIE: Chystaná víceúčelová aréna Jihlavy podobou fasády připomene ježka

Chystaná víceúčelová aréna v Jihlavě bude červeným probarvením fasády připomínat ježka, jehož má město ve svém znaku. Na její střeše je navržený běžecký ovál. Kromě extraligy hokeje a dalších sportovních utkání bude v nové budově možné pořádat...

Aréna vznikne místo nynějšího zimního stadionu v centru města. Demolice starých budov by měla začít koncem příštího roku. „Pak by nás čekaly dva roky výstavby. To je takový optimální scénář, kterého se zatím držíme," řekl David Beke (ODS), jihlavský radní a manažer pro výstavbu arény.

Předpoklad nákladů na samotnou budovu arény se teď podle radního pohybuje kolem 875 milionů korun bez daně. Dalších 97 milionů korun by měl stát sousední objekt, kde bude třeba tělocvična a kuchyně. S projektem jsou spojené i další náklady.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Horácká aréna, stadion, debata, projednání, veřejnost, stavba, Jan Masaryk, Ondřej Chybík, Jihlava, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlaváci, bydlíte v okolí zimního stadionu? Pak přijďte debatovat o Horácké aréně | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.