Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Požáry ve firmě Enviropol by se už neměly opakovat. Byla navržena preventivní opatření

V pátek 27. března odpoledne část Jihlavy zahalil tmavý dým a ve vzduchu byl cítit nepříjemný zápach. Bylo to kvůli požáru v jihlavské firmě Enviropol. Na stejném místě hořelo i v prosinci 2018. Město Jihlava nyní vede s firmou konstruktivní jednání směřující ke konkrétním opatřením a zlepšení tak, aby se požáry již neopakovaly.

Zástupci firmy během jednání s jihlavským tajemníkem magistrátu Evženem Zámkem projednali řadu preventivních opatření.

Podle zástupců společnosti se již na některých opatřeních pracuje. Například jde o dobudování nové linky na odstraňování akumulátorů z odpadu, vyrůst by měly stěny rozdělující kóje s odpadem a sloužit jako požární předěly.

Dojde i k vylepšování logistiky tak, aby bylo méně odpadu v jednotlivých deponiích. V Enviropolu probíhá i řada dílčích opatření zamezujících prašnosti a směřujících k lepšímu řešení odpadních vod. „Společná jednání a hledání dalších cest ke zlepšení budou pokračovat,“ doplnila primátorka Jihlavy Karolína Koubová.

Na místo přijela i chemická laboratoř z Vyškova 

K březnovému požáru, který způsobil pětimilionovou škodu, vyjeli hasiči z Jihlavy, z Jihlavy - Bedřichova, Polné, Luk nad Jihlavou, Třeště a Zhoře. Velitel zásahu si navíc vyžádal chemickou laboratoř z Tišnova. 

Vzhledem k nebezpečným látkám, které unikaly do ovzduší, bylo lidem prostřednictvím městského rozhlasu důrazně doporučeno si zavřít okna a nezdržovat se venku. To platilo až do sobotního rána.

Požár elektroodpadu v Jihlavě způsobil odložený akumulátor. Škoda je pět milionů

Část Jihlavy v pátek 27. března v podvečer zahalil černý dým a výrazný zápach. Důvodem byl požár ve firmě Enviropol, která sídlí v Hruškových Dvorech. Několik tun elektroodpadu hořelo kvůli uloženému akumulátoru, sdělila dnes mluvčí krajských...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna

Štítky Enviropol, požár, opatření, hasiči, Jihlava, odpad, Karolína Koubová, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požáry ve firmě Enviropol by se už neměly opakovat. Byla navržena preventivní opatření | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.