Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihlavá má před sebou celoplošnou deratizaci. Město žádá obyvatele o spolupráci

V Jihlavě, tak jako každý rok, proběhne celoplošná deratizace. A to ve dnech od 7. do 30. dubna. Deratizace je nejúčinnější, když se zapojí opravdu všichni. Město proto vyzývá soukromé majitele pozemků a domů, aby deratizační práce provedli během dubna. Zároveň město prosí o součinnost – pokud lidé ví o norách na veřejném prostranství, pak by je měli ohlásit na radnici.

Pasti na potkany a jiné hlodavce se v Jihlavě nastraží v kanalizačních sítích, školských zařízeních, topenářské síti, výrobnách, obchodech, firmách, prodejnách, stravovacích provozech, obytných domech i volných prostranstvích. Vše proběhne v objektech a na plochách v majetku města, a to v koordinaci s ostatními dotčenými subjekty.

„Dovolím si požádat Jihlavany o součinnost při deratizaci, připojte se k jejímu provedení. Na oddělení správy realit jihlavské radnice prosím oznamte datum provedení deratizačních prací i firmu, která deratizaci provedla. Účinnosti celé akce pomůže také utěsnění nežádoucích otvorů, dveří a oken, a to zejména v době deratizace. Současně je třeba také znemožnit přístup hlodavcům k potravinám a udržovat pořádek,“ uvedl náměstek pro oblast majetku města Martin Laštovička

Zároveň město prosí o informování, pokud kdokoli zjistil výskyt potkaních nor na veřejném prostranství, ať je ohlásí na zmíněném oddělení správy realit na jihlavské radnici. „Pro více informací se můžete obrátit na číslo +420 565 592 603 nebo e-mail Katerina.Kadlecova@Jihlava-city.cz,“ doplnila Aneta Hrdličková, mluvčí jihlavské radnice.

Ohodnoť článek

Štítky deratizace, krysa, potkan, radnice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavá má před sebou celoplošnou deratizaci. Město žádá obyvatele o spolupráci | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.