Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V jihlavském kostele zavzpomínáme na předčasně zemřelé děti. Na místě bude nástěnka se vzkazy

Ve svém okolí často slyšíme o tragédiích a nemocech, které potkávají děti a mladé lidi. Všichni se shodují na tom, že nejbolestivěji tyto ztráty zasahují pozůstalé rodiče. Jsou zde ale i další příbuzní - spolužáci, kamarádi, sousedé, kterých se ztráty rovněž dotýkají. Po dětech, které předčasně odešly, zůstává prázdné místo v rodinách, ve třídách, v zaměstnání nebo třeba v sousedství. A právě proto si každou druhou prosincovou neděli připomínáme Světový den památky zesnulých dětí. Stejně jako tento rok.

Na předčasně zemřelé děti a mladé lidi zavzpomíná i Jihlava, a to zapálením svíčky v neděli 8. prosince od 17:30 v kostele sv. Jakuba. Během společně stráveného podvečera lidé zavzpomínají na všechny, kteří z tohoto světa odešli dříve, než stačili dospět a zestárnout.

V Jihlavě se o hudební doprovod postará Jiří Juránek. „Pro každého budou na místě k dispozici svíčky zdarma. Na nástěnku bude možné napsat vzkaz či přiložit fotografii,“ říká Monika Marešová ze spolku Dlouhá cesta, který je pořadatelem akce Zapalme svíčku. Na organizaci akci se podílí také Římskokatolická farnost u kostela sv. Jakuba.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Zapalme svíčku, vzpomínka, úmrtí, kostel, svíčka, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V jihlavském kostele zavzpomínáme na předčasně zemřelé děti. Na místě bude nástěnka se vzkazy | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.