Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO, VIDEO: V Jihlavě byla podepsána koaliční dohoda. Nové vedení chystá novinky

, aktualizováno 31. října 2018, 12:10

Před několika málo minutami byla v jihlavském centru Pirátů Jipice podepsána koaliční dohoda. Ke spolupráci se zavázalo Fórum Jihlava, KDU – ČSL, ODS a Žijeme Jihlavou! Primátorkou Jihlavy bude jednička uskupení Fórum Jihlava Karolína Koubová, „k ruce“ bude mít tři náměstky. Uvedená čtyřkoalice Fórum Jihlava, KDU - ČSL, ODS a Žijeme Jihlavou! bude mít v zastupitelstvu dvacet křesel z celkových sedmatřiceti.

Součástí dnes podepsané koaliční smlouvy je třináct programových priorit. „Máme 90 dní na programové prohlášení, zatím má pouze obrysy. Na bodech se ale po téměř čtyřtýdenním vyjednávání s koaličními partnery určitě shodneme,“ ujasnila po podpisu smlouvy budoucí primátorka Jihlavy Karolína Koubová.

Nové vedení jihlavské radnice bude mít tři náměstky a devět radních. Současné vedení mělo o dva radní více. „Novinkou je pozice uvolněného zastupitele. Tím je Martin Laštovička (KDU - ČSL), který se bude starat o městskou památkovou rezervaci,“ uvedla Koubová.

Odbor rozvoje města, dopravu, odpor správy realit a přenesenou půvobnost bude mít na starosti náměstek Petr Laštovička (ODS). Informatikou a majetkem, stejně jako doposud, se bude zabývat náměstek Jaromír Kalina (KDU - ČSL). Třetím náměstkem bude Vít Zeman. „V jeho zájmu bude životní prostředí, útvar hlavního archietka a územní plánování," popsala Koubová.

Další novinkou bude pozice uvolněného radního, tu bude zastávat Daniel Škarka. „V jeho gesci bude odbor školství, sociální odbor a sociální kriminalita,“ nastínila budoucí primátorka. O sportovní agendu se bude starat pověřený zastupitel Petr Ryška.  

V Jihlavě se doposud příliš neřešil cestovní ruch, to by se pod novým vedením mělo změnit. „V této oblasti nás čeká hodně práce,“ ví Koubová. Nejednoho obyvatele Jihlavy určitě zajímá, co se bude pod novým vedením dít s jihlavským zimním stadionem. „Rozhodně máme vůli toto téma co nejdřív rozseknout. V každém případě budeme usilovat o takovou variantu, kterou je město schpno zvládnout samo," zmínil jeden z bodů, kterým se nové vedení radnice bude v nasledujících devadesáti dnech zabývat, Petr Laštovička (ODS). 

Ustavující zastupitelstvo je naplánováno na pátek 2. listopadu od 10 hodin v Gotickém sálu jihlavské radnice. 

Foto Lenka Dvořáková, Dalibor Mašek

Štítky koaliční smlouva, dohoda, vedení, radnice, Jihlava, KDU-ČSL, ODS, Karolína Koubová, Petr Ryška, Jaromír Kalina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: V Jihlavě byla podepsána koaliční dohoda. Nové vedení chystá novinky | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.