Počasí dnes17 °C, zítra15 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Helena Vrzalová opouští KSČM. Krajská předsedkyně na Vysočině odchází kvůli Stačilo!

Krajská předsedkyně KSČM na Vysočině Helena Vrzalová se vzdala funkce a vystoupila ze strany, ve které byla od roku 2006. Řekla, že dlouhodobě nesouhlasí s koalicí Stačilo!, která se podle ní odklání od levicové politiky komunistické strany. Se svým rozhodnutím čekala do krajských voleb, ve kterých koalice Stačilo! získala tři mandáty. Zastupitelkou v Brtnici na Jihlavsku zůstane.

„Rozhodně nejsou důvodemvolební výsledky, to si myslím, že jsme dopadli hodně dobře a ve volbách jsme odvedli dobrou práci. Důvodem je projekt Stačilo!. Mám pocit, že se v tom čím dál víc ztrácí identita komunistické strany a není to to, s čím já bych byla vnitřně spjatá. Směruje to mnohem víc na (politický) střed, protože i strany, se kterými tam spolupracujeme, jsou výrazně méně levicově orientované než my. Vidím, kam to směřuje, cílem je Stačilo! a ne KSČM," řekla Vrzalová.

Koalice Stačilo! získala na Vysočině v zářijových krajských volbách šest procent hlasů voličů. Volebním lídrem byl Vrzalové manžel Miloslav Vrzal. V rozhodnutí odejít se strany to podle ní nehrálo roli. „Manžel je samostatná jednotka, v tomto jeden druhého neovlivňujeme. A nikdy to tak nebylo," řekla Vrzalová.

Okresní a krajské konference, na kterých se bude volit nové vedení, čekají KSČM v lednu a únoru příštího roku. Vrzalová byla i okresní předsedkyní za Jihlavu. Stranu teď podle ní povedou místopředsedové. „Nepředpokládám, že na tak krátkou dobu by se dovoloval nový předseda," řekla Vrzalová, která i po odchodu od KSČM zůstane zastupitelkou v Brtnici. „Na komunální úrovni je jedno, za kterou jste stranu. Lidé vás volí jako člověka, je jedno na jaké kandidátce. Zastupitelka jsem už třetí období," dodala Vrzalová.

„Krajský výbor dál funguje, má svoje místopředsedy. Můj názor je ten, že volba předsedy se nechá až na krajskou konferenci, ale teď to nedokážu predikovat," řekl Karel Dvořák, který je jedním ze tří krajských zastupitelů zvolených za Stačilo! Zároveň je okresním předsedou KSČM v Havlíčkově Brodě.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Heleny Vrzalové

Štítky Vysočina, politika, strany, KSČM, Stačilo!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Helena Vrzalová opouští KSČM. Krajská předsedkyně na Vysočině odchází kvůli Stačilo! | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.