Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Jaké programové priority budou krajští zastupitelé prosazovat?

Zkraje října byly volby do krajské zastupitelstva, na jeho konci se podepisovala koaliční smlouva, v půlce listopadu proběhla ustavující schůze. Jihlavská Drbna oslovila na konci listopadu vybrané krajské zastupitele s dotazem, jaké priority budou chtít v během následujícího čtyřletého mandátu prosadit.

Redakční dotaz: Jaké programové priority a cíle chcete (v rámci své pozice a role v zastupitelstvu) v nastávajícím funkčním období prosazovat?

Vladimír Novotný (ČSSD) 

Vzhledem k tomu, že mám na starosti především zdravotnictví, tak je odpověď jednoduchá. Realizace samozřejmě o to komplikovanější. To znamená co nejlépe ustát současnou pandemii, tak aby se zdravotnictví a především zdravotníci definitivně nezhroutili. Pokud se nám tuto krizi podaří ustát, tak se budeme snažit připravit postupně naše nemocnice na „normální“ stav. Tedy i plánovanou operativu. No a samozřejmě musíme tlačit zodpovědné (MZd a zdravotní pojišťovny) ke změně úhradové kompenzační vyhlášky. Ztráty nemocnic budou v řádech desítek miliónů.

Jan Břížďala (Piráti)

Ve volebním období 2020-2024 se budu jako radní věnovat oblastem školství, mládeže a sportu, informačním a komunikačním technologiím. V těchto letech bude začínat nové programové období 2021-2027 pro čerpání evropských fondů. Mezi důležité výzvy bude tedy patřit příprava vhodných a potřebných investičních i neinvestičních projektů pro čerpání těchto dotací. Aktuálně bude třeba poskytnout také podporu dětem, žákům a studentům při zvládání distanční výuky a ověřit, zda mají všichni zajištěný přístup ke vzdělávání (například dostupnost IT techniky a internetového připojení). Kromě toho bude vhodné podpořit jejich činnost a zapojení v rámci mládežnických a sportovních organizací.

Lukáš Vlček (STAN + SNK ED) 

Moje gesce je velmi pestrá a zahrnuje řadu oblastí. Mezi hlavní priority chápu podporu vodohospodářství, boj s kůrovcovou kalamitou, odpadovou problematiku a podporu zemědělství. Tyto oblasti spolu velmi úzce souvisí a budu hledat taková řešení a prosazovat takové projekty, které budou „s nadhledem“ propojovat více oblastí. Například vodohospodářství se neobejde bez problematiky lesů apod.

Martin Kukla (ANO) 

Chceme dostát našemu závazku vítěze voleb a i v opozici tvrdě pracovat pro všechny lidi z Vysočiny. Budeme se držet našeho programu, chceme být konstruktivní opozicí a dobré věci podporovat, projídání peněz ale tvrdě kritizovat! Za zastupitelský klub hnutí ANO nás velmi mrzí, že prvním krokem nové krajské koalice je navýšení počtu placených funkcí, chcete-li trafik, a také zvýšení počtu výborů. Ti, co v minulosti kritizovali, teď prosazují nebo tiše souhlasí s tím, aby oni sami nebo jejich straničtí kolegové seděli na několika placených židlích zároveň. Upozorňujeme, že nově placená politická funkce nás všechny bude stát ročně 1 461 600 korun.


Poznámka: Politici odpovídali na konci listopadu, kvůli novému fotografování se publikace rubriky zpozdila. Odpovědi byly seřazeny chronologicky od nejdřívější po nejpozdější. Další oslovení krajští zastupitelé za Miroslav Houška (KDU-ČSL) Karel Janoušek (ODS + STO) a Karel Dvořák (KSČM) na dotaz redakce neodpověděli. 

Ohodnoť článek

Foto Kraj Vysočina

Štítky politická korida, Kraj Vysočina, priority, zastupitel kraje, Drbna.cz, Vladimír Novotný, ČSSD, ANO 2011, Česká pirátská strana, Karel Janoušek, Lukáš Vlček, Martin Kukla, Miroslav Houška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Jaké programové priority budou krajští zastupitelé prosazovat? | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.