Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihlavská kapela OČI slaví velký úspěch, ve velké konkurenci se probojovala do užšího finále soutěže Šance Muzikus

Jihlavská kapela OČI postoupila do finále hudební soutěže Šance Muzikus. Tato folk-popová parta s autorskou tvorbou uspěla v konkurenci 213 interpretů z celé republiky. Na postupující příčku je dostalo hlasování fanoušků a výběr poroty, složené z největších osobností české hudební scény. V porotě nechyběl například majitel nakladatelství Muzikus Daniel Anděl, dramaturg Sázavafestu Václav Duben, nebo muzikant a producent Ondřej Škoch.

Všech deset finalistů včetně OČÍ se představí 30. května v pražském Music City klubu zástupcům a promotérům předních českých festivalů. Vítězem se v Šanci Muzikus stává každá kapela/interpret, která bude vybrána k hraní na některém z partnerských festivalů. Rozdělení jednotlivých slotů kapelám záleží zcela na rozhodnutí poroty v živém finále a tedy i přítomných zástupců jednotlivých festivalů.

Celorepubliková soutěž Šance Muzikus se letos bude konat již po dvanácté. Vítězné kapely se v uplynulých letech zúčastnili například Sázava festu, Rock for People, OAMF Přeštěnice a dalších. „OČI se do finále probojovali již podruhé, v roce 2020 nás vybrala porota. Finále se pak ale z důvodu covidových opatření nekonalo,“ vysvětluje Miroslav Paleček, frontman a zpěvák kapely. V OČÍch ho fanoušci mohou vidět s akustickou kytarou, ve volném čase se však věnuje baskytaře, pianu i bicím.

,,Věřím, že porota přihlédne k originalitě našich skladeb, zalíbí se jim naše propracované trojhlasy a ocení krásné melodické linky piana a houslí,“ představuje tvorbu kapely Kateřina Kameníková, pianistka a momentálně i nová textařka OČÍ. ,,Srdečně zveme všechny naše fanoušky do Prahy, finále je veřejně přístupné a vstup je zdarma. My zahrajeme od 17:30, první kapely budou už o hodinku dříve.“ dodává Jan Molák, původně houslista folklorního souboru, nebo cimbálové hudby.

Jihlavské OČI za sebou mají desítky odehraných koncertů, nejen na Vysočině a v roce 2019 vydali své debutové album Víš Proč. Letos kapela také pokřtila zpěvník vlastních písní. ,,Krom pražského finále nás můžete slyšet například na Dnech Ježka v jihlavském pivovaru, nebo na Festivalu v Telči,“ zve Milan Polriech, který OČÍm udává rytmus za bicími. Našli byste ho i v jediných jihlavských hudebninách. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archív kapely | Zdroj kapela OČI, tisková zpráva

Štítky OČI, hudba, muzikus, soutěž, úspěch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

bewiwi bewiwi

nej Ježek in the Jihlava brewery, or at the Festival in Telč," invites Milan Polriech , who sets the rhythm behind the drums with his EYES.
Zdroj: [url=]rrr[/url]

Úterý, 30. května 2023, 06:04Odpovědět

bewiwi bewiwi

Dnej Ježek in the Jihlava brewery, or at the Festival in Telč," invites Milan Polriech , who sets the rhythm behind the drums with his EYES. You would find it even in the only Jihlava musicals. <a href=";

Úterý, 30. května 2023, 06:01Odpovědět

Jiří Lukšů

Zde je chybně použité slovo "hudebniny", které znamená psané nebo tištěné hudební skladby. Milan Polreich (tady máte i chybu ve jménu) prodává hudební nástroje a jejich příslušenství. Kromě toho také i hudebniny. Ale hudebniny koupíte i v obchodech s knihami.

Úterý, 30. května 2023, 02:30Odpovědět

Jihlavská kapela OČI slaví velký úspěch, ve velké konkurenci se probojovala do užšího finále soutěže Šance Muzikus | Kultura | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.