Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řidiči v Jihlavě, pozor! Příští víkend neprojedete ulicí Romana Havelky

Objízdnou trasu budou muset využít všichni řidiči v Jihlavě od 13. do 14. dubna, kteří by rádi jeli po ulici Romana Havelky. Důvodem je rekonstrukce mostu na silnici I/38, po uvedené dva dny se budou snímat mostní objekty. A právě proto musí být silnice pod mostem uzavřená.

Objízdné trasy se povedou Jiráskovou ulicí. „Veškerá doprava bude odkloněna na Jiráskovu ulici, na tu se lze ze západu dostat ulicí Na Dolech a z východu přes Pražskou, Havlíčkovu a Fritzovu ulici, kolem autobusového nádraží. Objízdné trasy pro městskou hromadnou dopravu budou stejné jako pro osobní auta a trolejbusy budou nahrazeny autobusy,“ uvedl Hynek Schimmer z odboru dopravy.

PSALI JSME: Už za pár dní se úplně uzavře cyklostezka u Českého mlýna. Kvůli opravě mostu 

Oprava mostu se dotkne také cyklistů, kteří by rádi jeli přes cyklostezku u Českého mlýna. Ta je již od začátku dubna z obou směrů uzavřená a uzavírka potrvá až do poloviny června. 

Na měsíc od poloviny června zde bude průjezd možný pouze částečně a pak se díky technologické přestávce opět na měsíc, do 16. srpna, cyklostezka znovu otevře. Stavba však potrvá do konce září a je možné, že po létě bude opět provoz na cyklostezce částečně omezen.

„V projektové dokumentaci, kterou předložil zhotovitel stavby zástupcům města, měl být průjezd umožněn pomocí dřevěných tunelů. Po kontrole pracovníků BOZP byl ale z hlediska bezpečnosti, vzhledem k pohybu těžké techniky, průjezd zcela zakázán,“ uvedl náměstek primátorky pro oblast dopravy Petr Laštovička.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky most, oprava, uzavírka, Romana Havelky, I/38, Roman Havelka, Jihlava, cyklostezka, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči v Jihlavě, pozor! Příští víkend neprojedete ulicí Romana Havelky | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.