Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Už za pár dní se úplně uzavře cyklostezka u Českého mlýna. Kvůli opravě mostu

Cyklisté, kteří využívají cyklostezku u Českého mlýna, musí počítat s omezením. To bude trvat skoro tři měsíce. Důvodem je oprava mostu na silnici číslo I/38. Úplné uzavření cyklostezky bude trvat od 1. dubna do poloviny června, a to na obou březích řeky Jihlavy v prostoru pod mostem. Do poloviny července by pak měl být možný alespoň částečný průjezd, v nepravidelných intervalech během odpoledních hodin.

„Od 15. července do 16. srpna bude průjezd povolen bez omezení a při další etapě stavby do konce září opět částečně omezen dle harmonogramu prací a situace na stavbě,“ upřesňuje termíny Aneta Hrdličková, mluvčí jihlavského magistrátu.

V projektové dokumentaci, kterou předložil zhotovitel stavby zástupcům města, měl být průjezd umožněn pomocí dřevěných tunelů. Po kontrole pracovníků BOZP byl ale z hlediska bezpečnosti vzhledem k pohybu těžké techniky průjezd zcela zakázán.

„Po zhodnocení všech argumentů a rizik jsem přijal toto řešení, které dbá více na bezpečnost, než na komfort rekreačních sportovců, mezi které patřím i já. Avšak musím sdělit, že nesouhlasím s úplnou uzavírkou po celou dobu stavby a vyjednaný částečný provoz považuji za kompromisní řešení. Společně se zhotovitelem se budeme snažit v co nejvyšší možné míře ho v sezóně zajistit, ale samozřejmě se zachováním bezpečnosti,“ uvedl náměstek pro oblast dopravy Petr Laštovička.

Informace o průjezdnosti 

Při provádění první části stavby, která potrvá od začátku dubna do poloviny června, bude na stavbě probíhat betonáž mostních pilířů a manipulace s několika tunovými nosníky. Zpracovatel stavby se podle vedení města zavázal, že bude pomocí návěstidel cyklisty o její průjezdnosti informovat.

„Kdy přesně bude cesta volná, se uvidí podle postupu stavby. Uzavírka se však bude dát po celou dobu objet kolem Vodního ráje, pod mostem na ulici Romana Havelky. Termín dokončení rekonstrukce mostu je 30. září,“ doplnil náměstek primátorky Petr Laštovička.

Foto pixabay.com

Štítky cyklostezka, kolo, cyklista, uzavírka, most, oprava, rekonstrukce, Jihlava, Roman Havelka, mlýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už za pár dní se úplně uzavře cyklostezka u Českého mlýna. Kvůli opravě mostu | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.