Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Žadatelé o parkovací kartu musí nově přijít s technickým průkazem, zní z jihlavské radnice

S příchodem podzimu a s pomalu se blížícím koncem roku se také v Jihlavě tradičně zvyšuje zájem o vydávání parkovacích karet. „Připomínáme novou povinnost prokázat vztah k vozidlu, bez kterého nemůžeme kartu vydat,“ upozornil vedoucí odboru dopravy Ján Tinka.

Je důležité, aby všichni žadatelé o nové parkovací karty na jihlavský odbor dopravy přišli nejen s občanským průkazem, ale především s velkým technickým průkazem vozidla nebo jeho kopií, ve kterém je žadatel uveden jako vlastník nebo provozovatel. Není-li žadatel v technickém průkazu uveden, musí doložit právní vztah k vozidlu, například potvrzením zaměstnavatele o soukromém užívání služebního vozidla, leasingovou smlouvou a podobně. 

„Řada karet byla pořízena na osoby, které žijí v patřičné oblasti, ale nemají vozidlo. Toto opatření by mělo přispět k redukci vydaných rezidentských parkovacích karet,“ připomíná Ján Tinka jednu z několika změn v parkovacím režimu, které radnice zavedla letos na jaře.

Úřad nově vystavuje parkovací karty pouze na registrační značku, zrušil tedy možnost „Dle použitého vozidla“.

„Úřad upravil délku platnosti parkovacích karet na tři, šest a dvanáct měsíců. Parkovací karty s delší dobou platnosti jsou výhodnější. Například roční rezidentská karta pro oblast 1 je levnější o 240 korun, před úpravou byla cena 1.440 korun. Bližší informace podají pracovníci Magistrátu města Jihlavy, odboru dopravy, Tyršova 18, Jihlava, tel. č.: 565 593 535 / 536,“ doplňuje Radek Tulis, mluvčí jihlavské radnice.

Foto Lenka Dvořáková

Štítky parkovací karta, technický průkaz, povinnost, doklad, odbor dopravy, radnice, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žadatelé o parkovací kartu musí nově přijít s technickým průkazem, zní z jihlavské radnice | Doprava | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.